Målløst mot 10 mann

For to år siden vant Roma 4-2 hjemme på Olimpico mot Milan helgen før juleaften, i år var verken resultatet eller spillet like gledelig som da og Roma-spillerne tar nå juleferie etter en tafatt forestilling på Olimpico.

_79867076_nigeldejong_ap

 

 

Romas lag: De Sanctis; Maicon (Torosidis), Manolas, Mapou, Cholevas; Keita, De Rossi (74’ Destro), Nainggolan; Florenzi (66’ Ljajic), Totti, Gervinho

 

 

Som så mange ganger tidligere denne sesongen kom ikke Rudi Garcia ordentlig ut av startblokkene og den første halvtimen på Olimpico var meget tafatte. Honda hadde fått avfyrt et skudd og Gervinho hadde lekt litt med Bonera i åpningsminuttene, men hjemmesupporterne reiste seg ikke opp av stolene før dommer Rizzoli overså en soleklar hands fra Nigel De Jong som samtlige 60 000 på stadion så bortsett fra de 6 dommerne på gressmatta.

Etter at Roma ble snytt for straffen tok Milan litt mer over og tidligere Roma-spiller Philippe Mexes prøvde seg på en kandidat til årets mål da midtstopperen fyrte av en kanon fra 40 meter i retning krysset, men en god De Sanctis hindret at bortelaget tok ledelsen like før pause.

Milan åpnet andre omgang best, men skapte ikke helt det store. Roma virket svært tannløse fremover, men fikk en energiboost da Pablo Armero ble utvist etter to gule kort 20 minutter før slutt da han handset midt på banen.

Mot 10 mann tok Roma over presset, men de største sjansene uteble og når Gervinho bommet på kampens største sjanse helt på tampen endte det hele 0-0.

Roma gikk dermed målløse av Olimpico for første gang i Serie A denne sesongen og avstanden opp til Juventus øket til tre poeng når Serie A tar juleferie frem til 6. januar.