Mercato-oppdatering

Januarvinduet har vært åpent i knapt fem døgn og her følger noen oppdateringer på spillerlogistikken til Roma:

Alessandro Florenzi: Den sympatiske og anvendelige romeren har signert en ny avtale som strekker seg til 30 juni 2019. Florenzi skal etter sigende ha fått et solid og velfortjent lønnshopp, til omkring €2 millioner i året.

Seydou Keita: Professoren som han blir kalt har imponert siden overgangen fra Valencia. Den tidligere Barcelona-spilleren fra Mali sin kontrakt strekker seg ut inneværende sesong, men alle i klubben vil ha midtbanespilleren med videre. I følge transferguru Gianluca Di Marzio skal Roma ha tilbudt Keita en forlengelse av kontrakten, trolig ut neste sesong.

Kevin Mendez: Penarol-angriperen er så godt som klar for Roma. Den snart 19 år gamle uruguayaneren har etter imponerende spill i U-mesterskap blitt linket til et lass med storklubber, som Barcelona, Liverpool og PSG. Sammenligningene med landsmann Luis Suarez har vært mange. Trolig vil Mendez, som også har italiensk pass, dra på lån til Perugia i første omgang. «Etter hva jeg skjønner fra media og internett skal Roma ha kjøpt 90 % av rettighetene mine. Jeg tror det er snakk om timer, maks dager, før alt er i orden. Det er en todelt følelse; jeg er lei meg for å måtte dra fra landet mitt og klubben min som jeg er glad i. På den andre siden er dette er kjempesteg i karrieren min. Jeg får spille i Europa, i en av verdens største ligaer. Å komme til Italia er en drøm» sier spilleren selv, som skal ha landet i Roma på søndag. Så gjenstår det å se om det er den neste Suarez eller Nicó Lopez.

Urby Emanuelson: Å si at han har hatt mye å bidra med på banen i sin Roma-karriere ville være å ljuge. Nederlenderen skal derfor være på vei bort, med Atalanta som mulig stoppested. Forhandlingene skal være på et avansert stadium og den blide poteten skal trolig flytte nordover.

Salih Ucan: I kofferten kan kanskje Emanuelson ta med seg tyrkiske Salih Ucan. Roma skal være interessert i å leie ut den allerede innleide midtbanespilleren. Det har tidligere vært mye rykter om Cagliari, men etter at Zeman fikk sparken har disse dødd ut. Derimot skal romanista Colantuono stå klar med åpne armer i Bergamo.

Tin Jedvaj: Den unge kroaten fikk aldri særlige mange sjanser i Roma, men har blomstret under sitt første halvår av sitt to år lange lån i Tyskland. Bayer Leverkuse skal dog ikke være villig til å betale den kontraksfestede overgangssummen, og Rudi Völler skal være klar for å starte forhandlinger for å få lysluggen billigere enn €10 millioner. Jedvaj selv skal være veldig lysten på å bli i Bayer Leverkusen.

Norberto Neto: Det har tidligere vært rykter om at Fiorentina-keepern skal være ønsket av Roma og Liverpool. Nå er det klart at den brasilianske skuddstopperen ikke kommer til å forlenge kontrakten sin som går ut etter sesongen, og han har nå fått store deler av fansen på Artemio Franchi mot seg. Dette kan sette fart på ryktene om en overgang.

Ashley Cole: Ryktene sier at Sabatini skal være lysten på å kvitte seg med engelskmannen. MLS og Crystal Palace skal være interessert i den aldrende backen. Cole på sin side skal være meget fornøyd med livet i Roma, til tross for de sportslige utfordringene.

Manuel Pasqual: Fiorentia-backen kan eventuelt bli Coles erstatter dersom den tidligere Chelsea-spilleren forlater Roma-skuta. Den snart 33 år gamle backen har spilt for Firenze-klubben i knappe ti år.

Vlad Chiriches: Roma skal fortsatt være interessert i å hente Tottenham-forsvarer Vlad Chiriches på lån ettersom Leandro Castan neppe blir å se mer på banen denne sesongen. Spillern, som kan spille både stopper og høyreback, er ikke øverst i hierarkiet på White Hart Lane, og det er i så måte ikke usannsynlig med en overgang. Chiriches har vært i London siden sommeren 2013.