Roma ut av feriedvalen

Endelig skal Roma igjen knyte på seg fotballskoene og kjempe om poeng. Det blir ingen myk start på det nye året med lunsjkamp på Friuli mot tidligere akademitrener i Roma Andrea Stramaccioni og hans Udinese.

Roma ligger på en 2. plass med 36 poeng. Det er tre poeng opp til serieleder Juventus og ni poeng ned til byrival Lazio på 3. plass. Disse sterke tallene til tross; de fleste synes Roma har sett svakere ut enn på samme tid i fjor. Roma avsluttet året med å bare ta to poeng hjemme mot Sassuolo og Milan, samt ryke ut av Champions League. Dog skal vi ikke glemme en hardtarbeidende innsats på Luigi Ferraris som sikret tre poeng borte mot et for sesongen godt Genoa-lag.

En som skal ha brukt ferien godt er Kevin Strootman. Nederlenderen skal etter sigende nærme seg toppform og han skal ha fått tilbake muskelmassen i det skadde beinet. Det var nok helt nødvendig, for de som har den enorme forskjellen mellom høyre og venstre bein i kampene han har spilt etter skadecomebacket. Det spekuleres i at han er høyaktuell for en plass i startelleveren mot Udinese.

23656STE_4269_copia «Jo mer Strootman trener, jo bedre ser han ut. Denne pausen har gjort ham godt. Han nærmer seg 100 %», sa Rudi Garcia på mandagens pressekonferanse.

Både Totti, Yanga-Mbiwa og Destro har slitt med smårusk den siste tiden, men Garcia har gode nyheter:

«De er alle tre spilleklare og i stand til å hjelpe oss mot tre poeng.»

Et vesentlig poeng er at Afrikamesterskapet nærmer seg, der både Gervinho og Keita skal delta.

«Vi har visst om turneringen siden før sesongen og jeg er heldig som har stor bredde. Iturbe er den spilleren som ligner Gervinho mest, men jeg har andre alternativer fremover også. Jeg har troen på Iturbe fordi han alltid gir alt på trening. Det er nøkkelen til suksess».

«Vi er nødt til å forbedre oss fremover på banen, vi har ikke score nok i de siste kampene. Destro er en spiss med kvaliteter og spiller han slik han gjorde i andre halvdel av forrige sesong vil jeg være mer enn fornøyd. Ljajic er det perfekte eksempelet på hvordan man skal gjøre det; han har kjempet seg inn gjennom mål og assists.»

Julepausen har blitt brukt godt skal vi tro Romas franske trener.

«Energien jeg har sett fra spillerne mine på trening tyder på at ferien har gjort oss godt. Forskjellen på i fjor og i år er at vi må vinne noe. Vi vil kjempe med nebb og klør i alle turneringer. I morgen må vi alle gå ut for å kjempe for de tre poengene. Får vi til det kan vi se på hva de andre gjør. Vi må ofre blod, svette og tårer. Det må være et varemerke for Roma.»

Udinese på sin side har hatt en godkjent sesong så langt. De ligger på en 9. plass og hjemme på Friuli står de bokført med 4-2-2. Spissen Luis Muriel er på vei til Sampdoria for å erstatte Gabbiadini som har dratt til Napoli. Gode tegn for Roma må jo være at Benatias bestevenn Hertaux er suspendert sammen med tidligere Lazio-spiller Pinzi. Badu og Wague deltar i Afrikamesterskapet, mens Zapata og Evangelista er med på U-20 Copa America.

For Roma er Gervinho, Keita og Sanabria utilgjengelige på grunn av de overnevnte turneringene, mens Castan og Balzaretti fortsatt mangler. Neste kamp for Roma er som kjent mot byrival Lazio, og det er derfor verdt å merke seg at De Rossi, Florenzi og Nainggolan alle er ett gult kort unna suspensjon.

Vi tipper følgende lagoppstillinger:

Udinese (3-5-1-1): Karnezis; Piris, Domizzi, Danilo; Widmer, Kone, Guilherme, Allan, Pasquale; Fernandes; Di Natale

Roma (4-3-3): De Sanctis, Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Iturbe, Destro, Ljajic.

Kampstart er 12.30 og oppgjøret vises direkte på Cmore Fotball.