Kontroversiell lunsjseier i Udine

Roma fikk en perfekt start på 2015 og en fin oppvarming før derbyet på søndag da Udinese ble slått på kontroversielt vis til lunsjkamp på helligetrekongersdag etter scoring av Davide Astori.

astori udinese

Udinese 0-1 Roma (17′ Davide Astori)

Romas lag: De Sanctis; Maicon (65′ Torosidis), Manolas, Astori, Cholevas; Pjanic, De Rossi, Strootman; Iturbe, Totti (65′ Florenzi), Ljajic (83′ Emanuelson)

 

Byggeplassen Stadio Friuli var dekket av sol da Udinese og Roma begge spilte sin første kamp for året på helligetrekongersdag som er helligdag i Italia. Rudi Garcia valgte å spare Nainggolan (ett kort unna suspensjon) og Kevin Strootman fikk en etterlengtet plass på laget. Ellers var våre afrikanske venner Gervinho og Keita på vei til Ekvatorial-Guinea for å spille Afrikamesterskapet.

Oppgjøret startet rolig med Roma som hadde mest ball, men det skulle ikke ta mer enn et drøyt kvarter før oppgjøret ble brennhet. Totti svingte inn et frispark som Davide Astori headet knallhardt i tverrliggeren og ned over streken i følge dommer Marco Guida. Måldommeren mente dog det motsatte, men Guida hadde det avgjørende ordet og dømte scoring til ville Udinese-protester som ikke ble hørt. Om ballen var inne eller ei ble diskutert på sosiale medier igjennom kampen, uten at noe fasitsvar kom frem. Rudi Garcia hadde følgende å si om målet: «Jeg har alltid sagt at vi trenger mållinjeteknologi for å hjelpe dommerne. Når det er sagt så har dommeren det siste ordet og han sto bra plassert.»

I minuttene etter scoringen kokte det og Di Natale fikk gult kort etter å ha sparket ned Totti på pur f***. Di Natale viste dog på tampen av omgangen gammel klasse da han rundlurte Strootman og Ljajic før han la inn til Gabriel Silva som på åpent mål satte ballen like utenfor. Roma noe heldige som tok med seg ledelse inn til pause.

Andre omgang startet med sjanser til begge lag før Roma tok over styringen og skulle så absolutt ha punktert kampen ved blant annet Pjanic, Totti og Florenzi, men en god Karnezis stoppet det som kom.

Udinese på sin side skulle nok hatt et straffespark på tampen når Urby Emanuelson taklet ned Kone innenfor 16-meteren, men nok en gang ble Udineses protester blankt avvist av dommer Guida.

En må innrømme at Roma var noe heldige som tok med seg samtlige tre poeng hjem fra Udine, men nå rettes samtlige øyer mot toppoppgjøret til søndagen når Lazio er motstander….

 

Spillervurderinger:

De Sanctis – 6,5

Maicon – 5,5

Astori – 7

Manolas – 6,5

Holebas – 6

Strootman – 6,5

De Rossi – 7,5 

Pjanic – 6,5

Iturbe – 6,5

Totti – 6

Ljajic – 6

Florenzi – 6

Torosidis – 6

Emanuelson – N/A