Mållinjeteknologi, Ljajic’ skade og samtlige navn koblet til Roma

Og det er Beppe Marotta som er ute med leppa.

Marotta hevder selvsagt dette i kjølvannet av Garcias uttalelser under vinterpausen, hvor han nevnte 3-2 kampen på Juventus Stadion i en bi-setning. Etter Astoris scoring på Friuli i går, kunne Marotta konstatere at Roma får sin del av dommeravgjørelser i sin favør, og at det kanskje kan være lett å glemme når man selv er heldig.

Dommeravgjørelser har, så lenge ballen har vært rund, vært en het debatt i Italia, og det er nærmest en godt innarbeidet mentalitet at storklubber har fordel da de møter mindre lag. Il Processo del Lunedí har tatt opp dette siden 1980, og er en av ingrediensene som gjør calcio til nettopp calcio, og bør derfor heller ikke tas med mer enn en klype salt – noe Garcia heller ikke gjør.

«Dersom man hadde hatt mållinjeteknologi, ville man sett at ballen var inne. Siden man ikke har det, men har måldommere, må

Det er ikke dommerens skyld at ballen er inne

Det er ikke dommerens skyld at ballen er inne

man stole på dommerne, som sto bra plassert», har Garcia som svar.

Det hele virker mer som en forestilling med Mourinhouesque (om det er et ord) undertoner, og siste akt er neppe skrevet, i og med det er kun ett poeng som skiller de to øverste titteljegerne.

 

Adem Ljajic ble liggende å vri seg etter en beinhard, og alt for sen tackling av Giovanni Pasquale, som oppsiktsvekkende nok ikke fikk kort. Ljajic måtte ut på båre, og det så ikke bra ut der han lå og holdt seg på kneet. Foreløpig ser det kun ut som en smell, men i dag (07/01 ) skal den serbiske angriperen undersøkes for ytterligere skader i leddbåndet i kneet (ligament). Dersom undersøkelsen ikke viser noe, skal Adem være klar til helgens oppgjør mot Lazio.

 

Dagens mercato-nyheter dreier seg stort sett bare om Urby Emanuelson og hans påtroppende overgang til Atalanta. Det meldes i dag at partene kun er detaljer i fra enighet. Etter det Corriere del Bergamo forstår, skal det dreie seg om at Roma ønsker at låneavtalens varighet skal strekke seg over 18 måneder, mens Atalanta kun ser for seg at lånet strekker seg ut sesongen. Den allsidige nederlenderen fikk riktignok ett innhopp mot Udinese i går, men han har fått minimalt med spilletid i hovedstaden.

Andre navn uthevet i mercato-sammenheng har vært Mattia Destro. Han har i dag blitt nevnt i forhold til en låneavtale, og lagene som skal være aktuelle, i følge Gazzetta dello Sport, er ikke overraskende Milan, Fiorentina og Torino. Det har tidligere blitt hevdet at Destro ikke ønsker å flytte fra hovedstaden grunnet personlige årsaker.

Våre venner i Svenskafans.com har en lang liste på navn som har blitt koblet til Roma dette vinduet, og jeg tar meg friheten til å gjengi de navnene som har blitt oppdatert sist.

Neto
Fiorentina, Brasil
Målvakt, 25 år
Den ettertraktede sisteskansen skal ikke ha kommet til enighet med klubben om ny kontrakt, og vil derfor gå gratis i sommer. Både Juventus, Liverpool og Roma skal knive om Neto’s signatur, og det har materialisert seg en del forskjellige byttehandler for å få Fiorentina med på en handel allerede i januar.  I følge rapportene skal Allegri og Co. være klar til å bytte både Storari og Giovinco for å få avtalen i havn.

Vlad Chiriches
Tottenham, Romania
Midtstopper og høyre back, 25 år
Den rumenske spilleren ryktes bort fra Tottenham, og engelske medier er sikker på at han ender opp i Roma, som har sett etter en erstatter ettersom Leandro Castan neppe blir å se på banen med det første. Chiriches var som kjent sterkt ryktet til Roma i sommer også.
Ezequiel Ponce
Newell’s Old Boys, Argentina

Ezequiel Ponce

Ezequiel Ponce

Angriper, 17
Det argentiske talentet ventes å forlate Newell’s pga. klubbens stramme økonomi, og det har i utgangspunktet vært Roma og Tottenham som har sirklet inn spissen. Det ble spekulert i om Roma skulle kjøpe spilleren for å la ham spille i sin nåværende klubb ut sesongen, eller om han skulle ankomme Italia, for å gå på lån, til Sampdoria. 4. januar skrev argentinsk presse at Ponce skal signere en kontrakt med Roma ‘i løpet av uken’, og at Roma skal betale €5M for River Plate sine rettigheter i spilleren. Kontrakten ventes å strekke seg over 5 år.

Paulo Dybala
Palermo, Argentina
Angriper, 21 år
Stortalentet er i kikkerten til en rekke europeiske storklubber. Palermo skal ikke være villige til å slippe spillerne for mindre enn €40-50M. Kontrakten strekker seg ut 2015/16 sesongen, og skal være under lupen til Walter Sabatini, som har fulgt spilleren i mange år.

Iasmin Latovlevici
Steaua Bukarest, Romania
Venstre back, 28 år
Rumeneren med 8 landskamper er uten kontrakt til sommeren, og skal være ryktet til Roma

Douglas
Dinamo Moskva, Brasil (Nederlandsk statsborgerskap)
Midtstopper, 26 år
Russisk media hevdet hardnakket før jul at spilleren var i samtaler med Roma

Abdul Rahman Baba
Augsburg, Ghana
Venstreback, 20 år
Før nyttår var italienske medier ute og hevdet at Roma var sterkt koblet til det ghanesiske backtalentet, som har hatt en meget god sesonginnledning i Bundesliga. De siste rapportene forteller at Borussia Dortmund også skal være ute etter spilleren.

Mattia Perin
Genoa, Italia
Målvakt, 22 år
Den lovende keeperen har vært under Romas radar en stund, og spillerens agent hevder Genoa verdsetter juvelen sin til €15-20M

Pierre-Emile Höjbjerg
Bayern München, Danmark
Sentral midtbane, 19 år
Det skal være interesse både fra Roma, og fra flere klubber i Bundesliga

Wesley Hoedt
AZ Alkmaar, Nederland
Midtstopper, 20 år
Den nederlandske midtstopperen som er på utgående kontrakt ryktes til Roma,Lazio og Fiorentina.

Maxi Pereira
SL Benfica, Uruguay
Høyreback, 30 år
Søramerikaneren som går tom for kontrakt i sommer, skal være aktuell for Giallorossi

Èder Alvarez Balanta

Eder Balanta, RIver Plate

Eder Balanta, RIver Plate

River Plate, Colombia
Midtstopper, 21 år
Forsvarstalentet, som var i Romas søkelys i sommer, er tilbake på shortlisten. Det er også her prat om en avtale som gjør at colombianeren blir Romas eiendom, men fullfører sesongen i Argentina.

Matteo Darmian
Torino, Italia
Høyreback, 25 år
Både Roma og Juventus ryktes å være ute etter den anvendelige høyrebacken

Jackson Martinez
FC Porto, Colombia
Angriper, 28 år
Like før nyttår ville rapporter ha det til at Roma var i ‘pole position’ til å skaffe seg den søramerikanske målgarantisten. Men i liket med alle andre hete overgangsmål, er samtlige Serie A klubber også koblet til spilleren.

Marko Basa
LOSC Lille, Montenegro
Midtstopper, 31 år
Basa, som var elev under Garcia i Lille, var koblet til klubben i sommer. Marko valgte å bli, men Lille sin sesonginnledning har fyrt opp under ryktene nok en gang.

Samuel Umtiti
Lyon, Frankrike (Kamerun)
Midtstopper, 21 år
Sammen med Napoli, skal Roma være ute etter den lovende franskmannen.

Leandro Paredes
AS Roma (på lån fra Boca Juniors), Argentina
Angripende midtbane, 20 år
Det forventes at Roma benytter seg av kjøpsopsjonen på €4,5M

Krystian Bielik
Legia Warszawa, Polen
Defensiv midtbane, 16 år
Kjempetalentet til Henning Berg skal være under nøye overvåkning av både Arsenal og Roma. Midtbanespilleren har, tross sin unge alder, allerede debutert i Ekstraklasa og i Europa League.

Kevin Mendez

Kevin Mendez, Peñarol

Kevin Mendez, Peñarol

Peñarol, Uruguay (Italia)
Angriper, 18 år
Mendez har allerede landet i Roma, og det har vært spekulert i om angriperen skal lære å spille fotball i av Taddei, da han lånes ut til Perugia i 18 måneder. Overgangen ryktes å ha en prislapp på €3,5M.

Ezequiel Muñoz
Palermo, Argentina (Spania)
Midstopper, 24 år
Argentinerens kontrakt med Palermo går ut til sommeren, og er i så måte interessant for Roma

Sebastian Vegas
Audax Italiano, Chile
Midtstopper, 18 år
Den unge forsvareren skal efter sigende passe Rudi Garcias mal perfekt, men talentet har spilt på seg interesse fra både Inter og Napoli i tillegg.