Endelig derby-helg!

Da var det altså dags igjen, og dagene glir sakte mot søndag ettermiddag. Som Gazzetta dello Sport i dag skriver, er det få kamper i fotball-Europa som kan måle seg med derbyet i den italienske hovedstaden, selv for den nøytrale tilskuer. Ja, kanskje kan bare oppgjørene mellom byrivalene i Istanbul, i litt mindre grad i Madrid og, om man er snill og tar med nyere historie, det i Manchester komme i nærheten.

Den håndgripelige intensiteten, nivået, duellene mellom personlighetene på banen og på benken er det undertegnede forbinder med il derby della capitale. De siste derbyene har bydd på alt dette, selv om det forrige endte i et noe skuffende 0-0. De har også brakt både skuffelse, glede, sinne og Balzaretti sine tårer (flere som savner denne flotte mannen?), men et Lazio i såpass god form er det lenge siden man har sett. Selv om de ligger 9 poeng bak for øyeblikket, innehar de babyblå altså tredjeplassen i Serie A i skrivende øyeblikk. Alt er duket for et minneverdig derby.

Daje Roma!