Derby della Capitale!

Rudi Garcia har ikke tapt et derby enda, og Roma har heller ikke sluppet inn mål mot byrivalene under franskmannens ledelse. I fjor endte det hhv 2-0 (Balzaretti og Ljajic) og 0-0. Seine-et-Marnianeren har nok svært lyst å samle på flere seire mot de lyseblå, men har fortalt media at sesongens mål ikke handler om Lazio i det hele tatt. Her i gården har man høyere ambisjoner enn å kun slå lillesøster.

Taktikeren la til at han ønsker sterkt å vinne kampen, men nøyaktig det samme ønske vil gjøre seg gjeldende uken etter og uken etter og uken etter.

Troppen som møter pastellkameratene i derby nummer 142 i Serie A:
Astori, Borriello, Holebas, Cole, De Rossi, De Sanctis, Destro, Emanuelson, Florenzi, Iturbe, Ljajic, Lobont, Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Nainggolan, Paredes, Pjanic, Skorupski, Somma, Strootman, Torosidis, Totti, Verde

181534759-8

Seieren borte mot Udinese tirsdag, satte den riktige kursen for laget i 2015, men det som var vaniljeisen i krumkaken, var at nærmeste konkurrent oppover på tabellen, avga poeng mot Inter. Nå er luken, som de aller fleste sikkert har fått med seg, kun på 1 poeng, og det er nok heller ingen hemmelighet at Allegri lett kan gå på en smell borte mot Napoli i morgen kveld også. Men først må derbyet vinnes!

Lazio spilte god fottball da de tok imot Sampdoria på Olimpico forrige runde. Det var uten tvil en kamp hvor Felipe Anderson fikk vist seg fram, men også en kamp hvor Senad Lulic ble skadd – og dermed uaktuell for morgendagens batalje. Den statusen deler bosnieren sammen med Ederson, Ciani, Braafheid og Gentiletti, uten at de sistnevnte skal ha så mye å si på hvordan Lazio har spilt i det siste.

Laget har ikke tapt siden de møtte Juventus på Olimpico i november, og røk 3-0, og har høstet 11 poeng og kun sluppet inn 3 mål etter det tapet. Så det er på ingen måte et formsvakt lag man tar imot i morgen kl. 15:00.

Roma har heller ikke vært i noen formsvikt, og har ikke tapt i ligaen siden man var på ufint besøk i Campania første november. Poengene har samlet seg jevnt og trutt, og har i likhet med morgendagens rival, hentet 11 på de siste seks.

Både Seydou Keita (Mali) og Gervhinho (Elfenbenskysten) har reist til Afrika for å tjenestegjør for sine respektive landslag i Ekvatorial Guniea, som er vertskap for Afrikamesterskapet, og er dermed ikke med Roma før tidligst 31. januar, eller senest 9. eller 10. februar. Alt ettersom hvor godt de prestere. Mali og Elfenbenskysten møtes for øvrig i gruppe D 24. januar.

De andre to spillerne som ikke er klare for kamp er Leandro Castan, som det ser kjørt ut for i årets sesong, og fjordårets helt i derbyet, nemlig Federico Balzaretti.

20130924_balzaretti_derby

At Garcia er uten Keita, kan man leve med, så lenge De Rossi er i form og skadefri, men savnet av Gervinho må sies å være langt større. Franskmannen har visst om deres utilgjengelighet lenge, og har nok et triks i ermet. Personlig tror jeg han vil gå for en endring i formasjonen, siden Ljajic fikk seg en smell mot Udinese, og Iturbe ikke er helt i sitt ess (enda). Da blir Florenzi den eneste kantspilleren som er helt 100, og det er en for lite. 4312 er høyaktuell på flere måter, slik jeg ser det.

Lazio er uten midtbanekriger Lulic, og vil mest sannsynlig erstattes av Onazi. Uten å være uhøflig mot nigerianeren, er Lulic en bedre spiller, og vil bli savnet. Dette gjør at Pioli, som frem til nå har hatt en behagelig oppgave med laguttaket, må gjøre endringer. Dersom det ikke blir Onazi, kan det bli grønt lys for Candreva eller Ledesema. I alle tilfeller kan Garcia komme bra ut av å endre formasjon, til to angripere, og dermed legge mer press på Lazios defensive spillere.

Det er også en flott mulighet til å kneble ryktene om Destro. Dersom spissen starter på topp, sammen med Totti (som ikke spilte hele kampen i Udine), og med Pjanic bak dem, vekker det minner om tidligere derby, med Totti, Montella og Cassano i angrepsrekken. Hva Destro angår, skal Roma ha avslått et bud på €1M for lån av Destro, samt en opsjon på kjøp til €20M. Garcia nevnte på pressekonferansen i dag at Destro ikke kommer til å forlate klubben i januar.

Midtbanen gjør da plass til De Rossi, i midten, flankert av både Nainggolan og Strootman. Men fremdeles bare spekulasjon fra min side. De fleste andre medier tenker ikke i slike baner, og har en langt mer gjenkjennelig startoppstilling i sine visjoner; De Sanctis; Maicon, Manolas, Yanga Mbiwa, Holebas; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Ljajic, Totti, Iturbe.

I samtlige tilfeller blir derbyet et av sesongens høydepunkter dersom alt går veien. Om kun noen timer, tar man inn teten i Serie A, og får man viljen sin fullstendig, og Allegri går på tap i Napoli, er Roma ligaleder etter endt runde! Og for å si som en herlig spiller, som jeg unner å score mål i morgen også: Adessio inizio il bello!! Nå begynner moroa!!

Forza Roma!!

2014_08_30t193321z_1554759016_gm1ea8v09rv01_rtrmadp_3_soccer_italy_29338_immagine_obig-400x240