Selfie-Totti reddet poeng

Etter en horribel første omgang reddet Il Capitano litt av dagen da han ble tidenes Derby della Capitale-toppscorer med sine to scoringer som sikret ett poeng under sesongens første derby. 

totti lazio

Roma 2-2 Lazio (25′ Mauri, 29′ F. Anderson, 48′ Totti, 64′ Totti)

Romas lag: De Sanctis; Maicon, Manolas, Astori, Cholevas; Pjanic, De Rossi, Nainggolan (45′ Strootman); Florenzi (45′ Ljajic), Totti, Iturbe (81′ Destro)

 

Roma hadde en sjanse til å innta tabelltoppen ved seier, mens Lazio som har hatt en meget god høst kunne for alvor melde seg på i scudettokampen hvis de rappet med seg alle tre poengene. Slik gikk det ikke for noen av lagene etter at kampen endte 2-2, men det er ingen tvil om at den røde delen av den evige stad var mest fornøyd på vei hjem fra Olimpico.

For toppoppgjøret startet horribelt for Roma sin del som måtte se Stefano Mauri og Felipe Anderson sette inn hver sin scoring i løpet av de første 45 minuttene. Roma på sin side hadde meget lite og stille opp med mot Lazio som styrte det meste av det som foregikk på Olimpico i første omgang.

Med 0-2 i sekken valgte Garcia og gjøre endringer da laget entret banen til andre omgang, Strootman og Ljajic kom inn for svake Nainggolan og Florenzi. Det var tydelig at Lazio-treneren Pioli ikke hadde forberedt spillerne sine på innbytter Strootman som fikk meget god tid kun tre minutter ut i den andre omgangen da ha stilte inn siktet og fant Fransesco Totti på bakerste stolpe som satte inn reduseringen som gav håp til frustrerte Roma-supportere.

Scoringen til Totti var hans 10. i Derby della Capitale og med det var han alene på toppen av den listen også…

Roma hadde helt klart initiativet innledningsvis i den andre omgangen hvor blant annet Iturbe testet Marchetti med et langskudd. Lazio var dog ikke helt tannløse etter sjokkåpningen på andre omgang, men stolpen hindret Mauri i å sette sitt andre for kvelden. totti selfie2

I stedet for 1-3 ble det til slutt 2-2 og hvem andre enn Totti kunne det være? José Holebas utfordret fint på venstresiden før han la inn til Totti som kom på bakre stolpe hvor han satt inn utlikningen på akrobatisk hvis. Med hans 11. derby-scoring feiret I’l Bimbo d’Oro på barnslig hvis med en trutmunn-selfie foran Curva Sud.

«Jeg fikk idéen denne uken. Jeg er ikke vant med å ta sånne selfier ettersom jeg liker å holde privatlivet mitt skjult, men det var et uforglemmelig øyeblikk»

Selv om Lazio var fryktelig nære på tampen ble det ingen flere scoringer og kampen endte dermed 2-2 noe som kan sees på som et fortjent resultat der lagene hadde hver sin omgang. Roma greide dermed ikke å ta over tabelltoppen før Juventus skal til Napoli senere i kveld.

Neste helg venter tar Roma turen til Sicilia for å møte Palermo i den 19. serierunden som markerer halvspilt Serie A.

 

«Totti er et geni og han viste det.  Han sa på forhånd at dette var hans kamp og fikk rett.»

-Rudi Garcia