Spillervurderinger Lazio

Morgan De Sanctis – 6.5: Lite å gjøre med førstemålet, men aldeles for treig på mål nummer to. Reagerer for sent og flytter seg for sakte. Karakteren balanseres ut fordi den aldrende sisteskansen redder poenget med en strålende redning på avslutningen fra VMs mestscorende spiller gjennom tidene.

Maicon – 5: Hadde en svak opptreden i Udine, men var enda svakere her. Treg i omstillingsfasen fra angrep til forsvar, noe som flere ganger gjorde livet til Kostas Manolas surt. Kommer til å ha mareritt om Felipe Anderson i lang tid, som flere andre Roma-spillere. Upresis fremover. Kunne blitt den store taperen etter en sinnsvak tversoverpasning som førte til Kloses store sjanse. Reddet av De Sanctis.

Kostas Manolas – 6.5: Ender som De Sanctis på en balanserende karakter etter én omgang i ulike ender av skalaen. Sliter med posisjoneringsspillet og taper for mange dueller i første omgang. En smule overtent. Finner balansen i andre omgang og sto for kampens defensive øyeblikk da det så ut som han skulle la Lazio få fri passasje, bare for å sette inn et løp Usain Bolt hadde hatt vanskelig for å følge.

Davide Astori – 6: Marerittaktig første omgang. I likhet med flere av sine lagkamerater fryktelig passiv ved 0-2, heller ikke noe å juble over ved 0-1. Spiller seg bra opp i andre omgang, blant annet med en meget viktig takling som bakerste mann.

José Holebas – 7: Rotete også fra grekeren i første omgang, om enn ikke like flatterende som sine rekkekamerater. Mektig andre omgang hvor han har Candreva i baklomma samtidig som han bidrar masse offensivt. Strålende assist på Tottis andre. Hadde vært en blodsterk karakter dersom første omgang hadde vært av normal standard.

Daniele De Rossi – 6: Som alle andre svak i første og langt bedre i andre. Sliter, som alltid i disse oppgjørene, med å finne et hensiktsmessig tenningsnivå.

Miralem Pjanic – 6: Fant bedre ut av ting i annen omgang bak Totti i 4-2-3-1 etter en svak første omgang.

Radja Nainggolan – 5: Hans svakeste opptreden i Roma-trøya? Mister ballen i forkant av 0-1. Har en spillestil som ofte er marginal og for en gangs skyld var marginene i mot ham.

Alessandro Florenzi – 5: Følte for mye og tenkte for lite, eventuelt altfor mye. Da ble det bare rot.

Juan Iturbe – 6.5: Kanskje den eneste Roma-spilleren i første omgang som gjorde at man fikk et snev av håp om at noe skulle skje fremover. Viser masse følelser og finner seg ikke i revestreker fra bølla Lorik Cana. Når entusiasmen omdannes til målpoeng blir dette bra.

Francesco Totti – 8.5: Den evige kapteinen redder derbyet for Roma. Dårlig første omgang, men Garcias taktikkskifte i pausen slo heldig ut. Totti gikk opp som prima punta og viste at han fortsatt kan fungere som han gjorde under Luciano Spalletti. Posisjonering og avslutning som en målsnik på 1-2, opphever fysiske lover på 2-2. Fortsatt størst.

Kevin Strootman (45′) – 8: Er en av hovedårsakene til at vinden snur i andre omgang. Med driv, blikk og trykk lagde han sammen med Holebas og Ljajic kaos på Lazios høyreside. Nydelig asssist til Totti på 1-2. Definitivt tilbake, kan være det et litt famlende Roma trenger.

Adem Ljajic (45′) – 7: Spiller til tross for at kneet neppe er helt bra etter trykken han fikk i Udine. Er kreativ og er med på å skape ubalanse i Lazio-forsvaret. Fikk nok ikke den uttellingen han hadde håpet på, men alt i alt en positiv forestilling fra Adem.

Mattia Destro (81′) – N/A: Kom inn som høyreving og hadde naturlig nok fint lite å bidra med der. Med Tottis potensielle gjenoppstandelse som midtspiss kan det se ytterligere mørkt ut for Destro som ryktes sterkt bort i løpet av januar.

Rudi Garcia – 6.5: Om han ikke bommet på laguttaket så bommet han i alle fall fullstendig på inngangen til kampen. Roma var forknytt og så fullstendig overrumplet ut over at Lazio faktisk kunne spille fotball. Spillerne virket overtente, og er det én ting som gjelder for en trener før disse oppgjørene så er det å sørge for at spillerne har riktig spenningsnivå. Enda ikke funnet ut av hvordan Roma skal håndtere lag som presser høyt og aggressivt. Karakteren blir allikevel godkjent. Legger om til 4-2-3-1 pausa som får dyttet Pjanic opp i banen, slik at Totti slipper å falle ned mot midtbanen for å hente ballen. Flere referansepunkter i angrep, flere folk foran ball, flere alternativer, mer bevegelse. Lyktes 100 % med å bytte inn Strootman og Ljajic før annen omgang.