Flere faktorer i Destro-ligningen

Walter Sabatini har det travlere i Januar enn nissen har på julaften. Det er grunn til å tro at sportsdirektøren vår befinner seg i en vektløs verden, da han har latterlig mange baller i luften.

Bud-pa-26-miljoner-euro-for-Destro

I London hevdes det at Tottenham har lagt igjen en beskjed i inboxen til Sabatini med ett bud pålydende €26M for Mattia Destro. Samtidig har en annen London-klubb, nemlig Chelsea, fortalt Sabatini at dersom han vil låne Mohammed Salah, må han godta en kjøpsopsjon på €15M. Det er lite trolig at Sabatini selv ønsker dette, for pr i dag er det ikke midler tilgjengelig å binde opp i den avtalen. Med mindre…

Arsenal skal ha blåst nytt liv i interessen sin overfor Toni Sanabria. Emirates-klubben var ute etter spisstalentet da han oppholdt seg i B-laget til Luis Enrique, og tradisjon tro, har Arsene Wenger lyst å kjøpe noen som ikke har lov å kjøpe brennevin.

I Milano følger Inzaghi og Galliani situasjonen tett. Klubbpresidenten for de rødsvarte har gått tom for alternativer i en byttehandel, men har ikke økt budet, som i utgangspunktet var på €21M. Arsenal skal også ha ett godt øye til Destro, men har tidligere gitt uttrykk for at de ikke foretar seg noe før til sommeren.

Dersom Destro skulle forsvinne, vil Roma være i akutt behov for en angriper. Luiz Adriano, som satte inn den nydelige og sportslige scoringen mot FC Midtsjælland, er tom for kontrakt i sommer, og skal nærmest være klar for hovedstadsklubben. Men det er ikke før i sommer. Sabatini ser seg derfor om etter en umiddelbar løsning. Navn som har blitt nevnt her, er Emamanuel Adobayor, som befinner seg i nettopp Tottenham. Ankepunktet til å sikre seg den høyreiste Togoleseren vil nok bli den ubeskjedne lønningsposen, men Spurs har nok lyst å bruke dette som et slags trumfkort i Destro-forhandlingene.

Ett annet bildekort Tottenham har på hånd, er Vlad Chiricheş, hvis Roma har hatt i kikkerten en stund. Renzo Contratto (om det er 44348hans virkelige navn) hevder på sin side at Destro ikke vil forlate Giallorossi, men det kan fort bli endring på dette, dersom det er hold i Luiz Adrianos’ ankomst i sommer.

Samtidig, i Genoa, har det seg slik: Borriello kommer mest sannsynlig til å erstatte skadde Matri. I og med at kontrakten til Marco går ut i sommer, kan Roma være villige til å la ham gå gratis. Ett ledd i den avtalen, vil være Andrea Bertolacci, som er deleid av Roma og Genoa. Han er nemlig ønsket av Fiorentina.

Det hele kan ende med at Borriello går til Genoa, Bertolacci går til Fiorentina og Mario Gomez går til Roma.

Da kan Destro-ligningen til slutt se slik ut: Destro til Tottenham for €18M + Vlad (the Impaler) samt et lån av Adobayor. €15M av Destro-pengene kan dermed gå til å fullbyrde kjøpsopsjonen til Mohammed Salah, og alt i alt vil hele regnestykket ende opp med at Roma sitter igjen med et meget positivt produkt.