På poengjakt i Palermo

Hjemmelaget har ikke tapt hjemme siden slutten av september, og er helt klart en av de positive overraskelsene i årets Serie A. De nyopprykkede i rosa spiller angripende fotball, og produserer mye mål. I forrige runde tapte riktignok vertene i Firenze med 4-3, men laget viste seg fra en meget positiv side.

Dessverre for Palermo er stjerneskuddet deres, Paulo Dybala, tvilsom til kveldens kamp. Spissen er av mange kalt Palermos redningsmann i innledningen av sesongen, da han står for halvparten av laget scoringer (9 mål & 6 assist). Men i Dybalas fravær, blir Romaforsvarets prioritet å passe på spissens landsmann Franco Vasques, som heller ikke har ligget på latsiden under Palermos sesonginnledning. Fasiten hans er 5 mål og 5 assist. Og som ikke det er nok, har svensk-ghanesiske Roboin Quaison begynt å vise seg fra sin beste side. Ni minutter etter innhoppet mot Fiorentina hadde han utlignet hjemmelagets 2-0 ledelse, og Palermo var absolutt med i kampen igjen.

Sist Roma reiste til Palermo, var i mars 2013. Da måtte man reise hjem uten poeng, og Maarten Stekenburg måtte plukke to baller ut av nettet sitt. Den ene satt inn av den nåværende Fiorentina-spilleren Iličić, og den andre av mafia-tilknyttede Fabrizio Miccoli.

as-roma-hd-logo

Kun tre spillere i dagens Roma-tropp startet den kampen; Totti, De Rossi og Florenzi.

I håp om at resultatet ikke skal gjenta seg, har Rudi Garcia tatt ut følgende tropp:
Astori, Borriello, Calabaresi, Cholevas, Cole, De Sanctis, Destro, Emanuelson, Florenzi, Iturbe, Ljajić, Lobont, Maicon, Manolas, Paredes, Pellegrini, Pjanic, Skorupski, Somma, Strootman, Totti, Uçan, Verde og Yanga-Mbiwa

Med Daniele De Rossi og Nainggolan suspendert, blir det nok endringer på midtbanen. Leandro Castan er fremdeles ikke klar, men meldes og være på bedringens vei, og virker mye mer positiv enn først antatt. Balzaretti er også på sidelinjen, mens Keita og Gervinho som kjent er i Ekvatorial Guinea på landslagsoppdrag.

Endingene på midten vil mest sannsynlig gjøre at Strootman spiller fra start. Med seg får han Pjanić i sin vanlige rolle, og, om noe uventet, Forenzi. Dybden i troppen får seg en ordentlig test i dette oppgjøret, og kanskje spesielt på midtbanen.

Kostas Manolas sliter med en liten muskelskade, og er usikker foran kampen. Dersom han må stå over, vil Davide Astori danne stopperpar med Mapou Yanga-Mbiwa. På hver sin back starter etter all sannsynlighet Maicon, og på motsatt side av ham, treningsnarkomanen José Cholevas.

Francesco Totti skal heller ikke være 100% klar. Det sies at Kapteinen sliter litt med pustebesvær, som skal ha rot i et ribbein som skal ha fått juling. Alternativet er mannen som i dette vinduet har fått desidert mest spalteplass. Nemlig Mattia Destro. Etter alle solemerker blir angriperen flankert av Juan Iturbe og Adem Ljajić.

Dersom Destro starter ville det vært vanvittig deilig dersom han Destro-handhead490ai_0svarer med å spille en god kamp, og ikke minst score! Uansett forventer vi at laget skal ha kommet ordentlig i gang etter vinterpausen, og at innsatsen vil gi gjestene 3 poeng med seg hjem i kveld! Daje!

Palermo(3-5-2): Sorrentino; Munoz, Gonzalez, Feddal; Morganella, Barreto, Maresca, Rigoni, Lazaar; Dybala, Vazquez