Verken fugl eller fisk på Sicilia

Da satt vi her igjen da, med ett poeng i bagasjen og et Roma-lag som gir inntrykk i å ikke ha tatt inn over seg at fotball er noe man gjerne kan drive med de første 45 minuttene av en kamp.

Med halve midtbanen suspendert eller i Afrika var Rudi Garcia på forhånd i en vanskelig situasjon, hvilket gjorde at Leandro Paredes fikk en lenge etterlengtet start i trespann med Kevin Strootman og Miralem Pjanic. Mattia Destro fikk omsider starte en kamp, flankert av Ljajic og Iturbe, og i forsvar tok Astori og Mapou oppstilling med Florenzi og Holebas på backene.

Av alle måte å starte en kamp på er det å egenhendig servere en 100%-sjanse til motstanderen blant de desidert verste. Det var nemlig det Astori gjorde når han sendte en pasning rett i beina på Vazquez etter to minutter, og argentineren nølte ikke med å tre gjennom Paulo Dybala som enkelt kunne sette inn sitt tiende Serie A-mål denne sesongen bak en rasende (og med god grunn) De Sanctis. Velkommen til Renzo Barbera.

Første omgang ble en traurig affære. Palermo trengte ikke anstrenge seg nevneverdig for å holde unna et Roma som knapt klarte å slå en fornuftig pasning, og Dybala&Co var stadig ute og yppet seg. Nærmest kom Edgar Barreto med en sterk heading, men De Sanctis hentet fram sin indre panter og plukket ballen ut av krysset. Damato blåste i fløyta, og det Roma-laget som vandret slukøret ned i garderoben minnet mindre om ulver og mer om en smått resignert bande cocker spanieler.

Som i forrige helgs byderby våknet Roma noe voldsomt i pausen. Om Garcia har begynt å hente inn hagle rett før hvilen vites ikke, men hva det enn er så funker det. Etter et par bra sjanser ved Destro og Pjanic satt endelig utligningen, og det var førstnevnte som kunne notere sitt første ligamål på tre måneder. Et frispark av Pjanic ble headet inn foran mål av Strootman, der Destro gikk ut i full strekk for å pirke ballen forbi Sorrentino.

Begge lag hadde muligheter til å gå opp i ledelsen, men nærmest var utvilsomt Palermo. Et par solide involveringer av De Sanctis og en ytterst tvilsom avgjørelse av assistentdommer når Belotti var alene igjennom reddet dog poenget for Roma, som for alvor må skjerpe seg når det gjelder lagets totale mangel på innstilling første halvdel av kampen. Om ryktene stemmer ankommer Jovetic til uka, og da er det ikke umulig at dagens mål viser seg å være Destros siste mål for Roma…