Spillervurderinger: Palermo 1-1 Roma

De Sanctis – 6.5
Han har fått mye kjeft hittil denne sesongen, Morgan De Sanctis. Vi har fått høre at han er for gammel og ustabil for en klubb som sikter på mer enn andreplasser og knapt nok det, men piraten fra Abruzzo ser ikke ut til å la seg rokke av all kritikken. Får et ublidt møte alene mot Dybala i starten av kampen, og kan lite gjøre med at argentineren scorer på det som tross alt er en 100%-sjanse. Varter opp med en suveren redning på Barretos heading senere i omgangen, før han stopper Dybala når Palermos toppscorer kommer alene gjennom igjen. Bunnsolid.

Florenzi – 6
Solid uten å briljere i sin vikarrolle på høyrebacken. Florenzi sliter stadig med å få noe særlig fornuftig ut av innleggene sine, men kompenserer med en voldsom løprskraft og svært berømmelig arbeidsinnsats. Har ennå ikke vokst helt inn i sin «nye» rolle, men presterer likevel på et nivå som akkurat holder til godkjent. Fleksibel.

Yanga-Mbiwa – 6
Det er ingen enkel jobb å holde nullen mot det argentinske angrepet til Palermo, og særlig ikke når makkeren din har en fryktelig dag på jobben. Likevel fremstår Yanga-Mbiwa trygg og rolig, og har stort sett grei kontroll på Dybala og Vazquez. Har fremdeles ikke funnet ut hvordan han skal behandle ballen når det gjelder å bygge opp angrep fremover, men jevnt over en tillitsvekkende kamp. Trygg.

Astori – 4
Ja Davide Astori, hva skal man si? Av alle måter å starte en kamp på så er det å egenhendig servere en av Serie As giftigste spisser alene med keeper kanskje den verste, kun hakket bedre enn en straffe/rødt kort-situasjon. Tar seg bare delvis sammen utover i kampen, og viser aldri den karakteren man nesten må forvente av en midtstopper på et topplag. Svak.

Holebas – 6
Så å si det samme som Florenzi. Grekeren gjør det som forventes av han og ikke mer, men på en dag hvor Astori finner det for godt å sleive pasninger i beina på motstanderen så er det i bunn og grunn godt nok. Ikke verdensklasse, men enn så lenge et habilt alternativ. Til å stole på.

Strootman – 5.5
Det lugger stadig litt for Strootman etter comebacket, og veien tilbake til posisjonen som en av ligaens beste midtbanespillere virker for øyeblikket svært lang. Lederegenskapene og innsatsviljen er det ingenting å si på, men han sliter tidvis med tempo og teknikk og får aldri satt sitt preg på kampen. Undertegnede både håper og tror det blir en helt annen Strootman vi ser utover våren. Herjet.

Pjanic – 5
Sånn apropos det å aldri få satt sitt preg på kampen… Pjanic har satt standaren høyt hva gjelder egne prestasjoner i Roma, og mot Palermo så han aldri ut til engang prøve å leve opp til det. Uinspirert av kapteinsbindet skaper han lite og må til tider se midtbanen sin bli regelrett overkjørt. Vi forventer mer enn som så av deg, Miralem. Skuffende.

Paredes – 6
Utrolig nok midtbanens kanskje beste, uten at det sier mye på en dag som dette. Det er klart man forventer betraktelig mer av navn som Strootman og Pjanic, men Paredes gjør seg slett ikke bort mot et svært godt Palermo. Leverer aldri den helt store pasningen eller taklingen, men gjør sakene sine greit nok til å få en respektabel karakter. Godkjent.

Iturbe – 4.5
Noen må si det: det begynner å lukte bidone av argentineren som ble hentet for 28 millioner i sommer. Løper mye, men utretter fryktelig lite, og sklir tidvis så mye rundt at man begynner å lure på skovalget hans. Talentet er der helt klart, men noen må snart finne en måte for Iturbe å realisere det på. Fryseboks.

Ljajic – 5.5
Bidrar ikke nevneverdig mer enn Iturbe, men ser heller aldri ut til å gjøre like mange feil pga stress og forhastede avgjørelser. Faktum er at etter en svært solid periode er Ljajic nå tilbake på stadiet hvor han virker totalt uinspirert og knapt kunne brydd seg mindreom hva om foregår rundt han. En mer skjerpet holdning i andre omgang redder karakteren hans fra å lide samme skjebne som Iturbe. Anonym.

Destro – 5
Vi kan starte med det positive: Destro scorer mål, hvilket tross alt er svært viktig i fotball. Det negative er dessverre at han bidrar til null og niks annet enn det ene målet. Det er ikke tilfeldig at Roma ikke har et skudd på mål de første 45, og Destro minner per dags dato om en fattigmanns-Inzaghi som rett og slett ikke scorer nok til å rettferdiggjøre stor mengde spillertid uten nevneverdige bidrag til lagspillet. Sånn sett er nok ikke ryktene om en overgang til nettopp Milan helt uten rot i virkeligheten… Fryseboks.

Innbytter 1: Verde – 5
Jaggu fikk ikke 96-modellen Verde prøve seg, dog i en kamp hvor halve midtbanen er suspendert eller i Afrika. Viser glimtvis potensial, men har for det meste nok med å henge med på tempoet. Slår en hel haug med feilpasninger som kunne blitt skjebnesvangre hadde Palermo utnyttet kontringsmulighetene sine bedre. Verdt et innhopp utelukkende for synet av Verde ved siden av en 20 år eldre Totti.

Innbytter 2: Maicon – 5.5
Kommer inn for en utslitt Paredes og gjør det som forventes av han. Holder høyrebacken uten større problemer, men i likhet med Florenzi blir det begrenset med bidrag offensivt.

Innbytter 3: Totti – 6
En 38 år gammel Totti med influensa bidrar utrolig nok mer enn en frisk Ljajic. Bidrar med trygg ballbehandling og styrer som vanlig tempo og spill slik bare han kan, men får ikke løftet prestasjonene til sine medspillere i den grad at vinnermålet kommer.

Rudi Garcia – 5.5
Et aldri så lite dilemma dette her. På den ene siden er det selvsagt et stort minus at Garcia nå for andre kamp på rad ikke får mannskapet sitt til å spille fotball før etter pause, men heldigvis for franskmannen har han begge ganger klart å snu det i andre omgang. Når det er sagt må noe skje, for fortsetter Roma å kun møte opp i 50% av kampen blir denne sesongen fort ikke lenger en realistisk jakt på Scudetto, enn et spørsmål om topp 3 eller ikke.