Coppa Italia: Roma – Empoli

Da er det endelig duket for midtukekamp igjen, og Roma skal nok en gang begynne jakten på sin hittil ugripelige, tiende Coppa-tittel. Rudi Garcia uttalte i dag at laget «kommer til å gi alt» for å få fatt på pokalen, og for å bli det første laget i Italia med en sølvstjerne på drakten. Litt ekstra motivasjon ligger det i at Juventus er det eneste andre laget som kan nå samme mål denne sesongen.

Første hinder på veien til denne sølvstjerna er Empoli, ettersom Roma er seedet rett inn i åttendelsfinalen. Toscanerne har på sin side allerede spilt to runder, hvor de først slo lille L’Aquila, før de noe overraskende også vant 2-0 mot Genoa. Noen vil kanskje huske forrige gang Roma møtte Empoli i sesongens andre kamp; en slitekamp på bortebane som endte med en knepen seier etter mål som ble stående som et selvmål av keeper Sepe etter en avslutning fra en svært formsterk Radja Nainggolan.

Nainggolan, som Roma, har kanskje mistet noe av gnisten siden den gang, men motivasjonen skal altså være på plass for å reise den såkalte kjerringa i morgen. Faktisk har ikke Roma vunnet på Olimpico siden november, så dette kan være en gylden mulighet til å snu trenden. Stallen er imidlertid noe avkortet av diverse grunner. De selvskrevne på skadelisten er Balzaretti og Castan, pluss at Torosidis også er uaktuell. Landsmannen Kostas Manolas er med i troppen, men starter neppe denne kampen heller. Videre er Kevin Strootman suspendert etter å ha blitt utvist mot Napoli forrige sesong, og Gervinho og Keita er fremdeles på eget kontinent.

Det er også tippet at både De Sanctis, Holebas, Pjanic og Totti vil hviles foran helgens borteoppgjør mot Fiorentina. I tillegg ser det ut som at Maicon må løpe av seg litt av julemagen før han får spille fra start igjen. Forventet lagoppstilling ser dermed slik ut:

Roma, 4-3-3: Skorupski – Cole, Astori, Mapou, Florenzi – De Rossi, Nainggolan, Paredes – Ljajic, Destro, Iturbe

På Empoli sin side er stallen nærmest helt intakt, og kun Guarante og Mchedlizde er ute med henholdsvis skade og suspensjon.

Empoli, 4-3-1-2: Sepe – Hysaj, Tonelli, Rugani, Barba – Croce, Valdifiori, Vecino – Zielinski – Pucciarelli, Maccarone

Kampstart er klokken 21.