Roma flakset seg videre

Roma er klare for kvartfinalen i årets Coppa Italia etter 2-1 (e.e.o) over Empoli på Olimpico tirsdag kveld.

romaempoli

Romas lag: Skorupski; Maicon, Mapou, Astori, Cole (25′ Holebas); Pjanic (81′ Paredes), De Rossi, Nainggolan; Iturbe, Destro, Totti (66′ Ljajic)

De seneste sesongene har Roma kommet seg greit unna åttendelsfinalen og har slått ut Fiorentina, Atalanta og sist Sampdoria på enkelt vis uten å slippe inn de seneste sesongene, men det skulle vise seg at Empoli skulle bli en hardere nøtt.

Coppa Italia er en ypperlig mulighet til å få rullert litt på laget, men Rudi Garcia valgte å stille overraskende sterkt og det var kun Skorupski og Ashley Cole som gjorde sine første opptredener i 2015. Ashley Cole fikk dog ikke noe fint comeback etter de to månedene engleskmannen har slitet benken etter den håpløse opptreden i Bergamo da Raimondi kjørte karusell både en og to ganger. For Cole måtte ut allerede etter 25 minutter da han ble sparket uheldig i kinnet av Matias Vecino og inn kom José Holebas som har bevoktet venstrebackposisjonen de siste månedene.

Cole fikk dog med seg scoringen Juan Manuel Iturbe gjorde kun fem minutter ut i kampen da et innlegg fra Maicon endte i beina på argentineren som enkelt satte inn Romas første for kvelden og ungguttens første scoring på over 100 dager (borte mot Juventus). 21-åringen feiret ikke nevneverdig mye etter å ha blitt kritisert en god del i det siste på grunn av sin svake form.

Et normalt lag ville nok ha fortsatt jakten på en scoring til slik at avansementet var sikret tidligst mulig, men i stedet for å jakte på en scoring til ble Roma liggende å trille ballen på midten uten noen særlig med fremdrift. Noen sjanser kom det jo, men det var ikke i nærheten av det som er å forvente hjemme mot Empoli.

Empoli kom også til sine sjanser, men Skorupski hadde en forholdsvis rolig dag på jobben frem til det 79. minutt da Vecino spilte  en fantastisk gjennombruddspasning til Verdi som åpnet opp forsvaret og spissen som fikk Astori på slep rundet Skorupski før han satte utlikningen inn i det åpne målet.

Med 1-1 og kun 10 minutter igjen av ordinær tid våknet Roma igjen og Iturbe skulle ha satt sitt andre på overtid da han fikk en dobbeltsjanse, men to scoringer på en kveld hadde blitt for mye å forlange fra 21-åringen som nå står med 3 mål totalt i Roma-trøya.

Ettersom Coppa Italia ikke spiller omkamper var det duket for ekstraomganger hvor det skjedde lite frem til Mbiwa felte Zielinski som var på vei alene igjennom ti minutter ut i den første ekstraomgangen og var heldig som kun slapp unna med det gule.

Med en mann mer enn de fortjente greide Roma å holde noe av trykket oppe utover i den andre ekstraomgangen, men trengte dog hjelp av dommer Di Bello igjen for å komme til de store sjansene da Zielinski var soleklart først på ball da han taklet Paredes innenfor 16-meteren. Straffe ble dømt og De Rossi satte den iskaldt inn til 2-1.

Empoli fikk en sjanse på tampen da Tavano ble spilt alene igjennom, men en glitrende Skorupski-redning hindret utlikning og straffesparkkonkurranse.

Roma gikk dermed videre på meget heldig vis og møter nå vinneren av oppgjøret Fiorentina-Atalanta på Olimpico i kvartfianlen.