Foran Fiorentina Roma

Montella og Garcia får en aldri så liten generalprøve før lagene møtes i Coppa Italia om halvannen uke.

fiorentina-roma-300x176

En tøff bortekamp, absolutt, men Roma har hatt et veldig godt tak på Viola de siste sesongene. Vincenzo Montellas menn måtte reise hjem fra Olimpico med 0-2 etter den første serierunden, og Fiorentina har faktisk ikke slått Roma i seriesammenheng siden Luis Enrique ødela 2011/12 sesongen. Enrique tapte faktisk begge oppgjørene mot Della Valles klubb, og det er sjeldnere kost enn kjøttkaker for en veganer. På 30 kamper har Fiorentina kun fem seire (!).

Skal vi tro en enstemmig sportspresse, er Roma i en bølgedal, og statistikk man velger å bruke kan fortelle at Roma har vunnet færre kamper, scoret færre mål og tatt færre poeng enn på samme tidspunkt i fjor. Som en topp på en kransekake, sementerte laget pressens konsensus i cup-kampen mot Empoli. Statistikk lyver som kjent aldri, så da må det vel være sant!?

På samme tid i fjor kjempet riktignok ikke i Lupi på tre fronter som i år, og hadde heller ikke 6 ekstra kamper på det aller høyeste nivå (Champs. Leage) under beltet. Alle uavgjorte resultatene, som man i dagens Serie A-klima bør vinne for å holde tritt med Juventus, har gjort at enkelte journalister har foreslått at Rudi Garcia er i ferd med å bli mer italiensk.

Naturligvis er det lett å sitte på utsiden å kaste statistiske stener inn, men Garcia har tatt det hele som et kompliment. Franskmannen hevder at alt er under kontroll, og påstår samtidig at en skadefri tropp er høyst konkurransedyktig.

Apropos tropp. Følgende spillere ble kalt inn til tjeneste i morgendagens kveldskamp: Astori, Borriello, Calabresi, Cholevas, Cole, De Rossi, De Sanctis, Destro, Florenzi, Iturbe, Ljajić, Lobont, Maicon, Manolas, Nainggolan, Paredes, Pjanić, Skorupski, Somma, Strootman, Totti, Uçan, Verde, Yanga-Mbiwa

De store forskjellene fra forrige seriekamp er at Nainggolan og De Rossi er tilbake fra karantene. Laget må fremdeles klare seg uten Leandro Castan, Vassilis Torosidis og Federico Balzaretti, som alle er ute med skade. I tillegg har man Keita og Gervinho som er på landslagsoppdrag. Hadde det ikke vært for Gervinhos tåpelige utvisning i mesterskapets første kamp, ville de to lagkameratene spilt mot hverandre i kveld. (Kampen endte 1-1, og både Mail og Elfenbenskysten står med 2 poeng etter 2 kamper.)

montella-660x388

Fiorentina, som og kjemper på tre fronter denne sesongen, har høstet mye skryt for fotballen laget har eksponert (også) i år. Montella har kalt opp følgende til morgendagens batalje: Alonso, Babacar, Basanta, Borja, Cuadrado, Diamanti, Fernandez, Gomez, Gonzalo, Hegazi, Ilicic, Joaquin, Kurtic, Lezzerini, Pasqual, Pizarro, Richards, Rosati, Tatarusanu, Tomovic, Vargas.

Klubben fra renessansebyen må pent klare seg uten Aquilani, Bernadeschi, Giuseppe Rossi, Iličić og Savić grunnet skader og utestengelser.

Mye kan tyde på at Alessandro Diamanti får sin re-debut i Serie A etter hjemkomsten fra sitt kinesiske eventyr. Angriperen kom inn mot slutten av cup-triumfen mot Atalanta midtukes, i en kamp hvor en annen profilert angriper ble friskmeldt. Nemlig Mario Gomez. Spissen som har blitt koblet til Roma i det siste, er ubeskjedent på bedringens vei etter et lengre skadebrekk. Mot Atalanta puttet tyskeren to.

timthumb

I liket med Fiorentina har også Roma, kanskje med unntak av de siste ukene, mottatt skryt for sitt angripende og pasningssikre spill. Men dette er en kamp gjestene skal trekke det lengste strået i. Ikke bare fordi den historiske statistikken sier det, men fordi det er et bedre lag.

Garcia skal kunne mønstre et lag i morgen som skal være i stand til å hente hjem alle tre poengene, og i hvert fall et bedre lag enn det som delte poengene forrige runde. Man skal også kunne benytte seg av lærdommen av feilene hvis ble begått i første omgang mot Lazio og i første omgangen, eller nærmere bestemt, de første minuttene mot Palermo.

Riktignok er vertene i en bra periode, noe som gjør det ekstra godt å gjenta det gode resultatet fra forrige møte. Fiorentina må vinne for å fortsette sin gode form, og for å fortsette å kjempe om e-cup spill neste sesong, og Roma må vinne for å henge med Juventus, som virker mistenkelig stabile.

Hjemmelaget har muligens mer å vinne og Roma mer å tape, så det er i slike oppgjør man får vist sin sanne karakter – og det sportspressen ser på som en negativ trend – snus!

Ut ifra hva jeg har lest i løpet av dagen, tror jeg Mister Rudi plukker ut denne startelverer;
De Sanctis; Maicon, Yanga-Mbiwa, Manolas, Cholevas; Nainggolan, De Rossi, Pjanić; Florenzi, Totti, Ljajić

Forza Roma!!

roma-fiorentina-2-1-giocatori-vanno-verso-curva-sud-700x420