Londonforhandlingene

Sportsdirektør og kjederøyker Walter Sabatini må ha blitt mye bedre i engelsk den siste tiden, da han har vært i dialog med flere engelske klubber og spillere som befinner seg der. Det er en dårlig bevart hemmelighet at Roma har snevret inn søket om nye spillere omkring Mohammed Salah og Vlad Chiricheş. Begge spillere forventes å komme på lån, i første omgang, for så å sementere overgangen 6-18 måneder senere. En klassisk Sabatini-deal med andre ord.

I flere dager har samtalene og mediespekulasjonene pågått. Representanter fra Chelsea og Roma skal være svært nære en avtale som gir den egyptiske spilleren æren av å spille for Giallorossi. I nesten like mange dager har diverse sportsaviser fortalt ivrige håpefulle om at en avtale kun er detaljer unna å materialiseres.

Skal vi tro kildene, er det – i moderne fotballsammenheng – kun snakk om småpenger. Chelsea skal ha etsalah krav på €1,5M for lån, i tillegg til en utkjøpsklausul på €14,5M, som også skulle være obligatorisk. Forhandlerne på Romas side av bordet ønsker ikke å gå over €500k for lån, og en utkjøpsklausul på €16,5M. Denne utkjøpsklausulen skal ikke være bindende. I følge Gianluca di Marzio skal partene i går kveld ha blitt enige.

Chelsea skal ha gått med på å la Salah gå til Roma på lån for €500k, med en opsjon på kjøp for €17M, i tillegg til bonuser som går på klubbens prestasjoner i Europa i spillerens låneperiode, som strekker seg ut 2015/16 sesongen. Overgangen har ikke blitt bekreftet offisielt lørdag ettermiddag.

Andre medier melder om at Roma blir nødt til å velge mellom Salah og Luiz Adriano, da begge er ikke-EU spillere, men som vi har meldt tidligere, skal Luiz Adriano’s kontrakt gå ut til sommeren, og klubben skal da overta spillerens rettigheter.

En annen fyr vi har lest mye om i det siste er Vlad Chiricheş. Tottenhamspilleren har vært koblet til Roma en god stund, og er særlig aktuell som erstatter til Leandro Castan. Dette skal også være snakk om en låneavtale, men det er uvisst om begge parter er ute etter opsjon på eventuelt salg. Rapporter vil ha det til at dette er en avtale som vil bli klar helt på tampen av overgangsvinduet, mye grunnet Spurs tette kampprogram i januar.

chiriches.tottenham.burnley.esultanza.2014.2015.356x237