Ny poengdeling

Avstanden opp til Juventus er nå på hele syv poeng etter at Roma spilte sin tredje strake uavgjort og Rudi Garcias menn ser Scudetto-drømmen forsvinne sakte, men sikkert. 

ljajic fiorentina2

Romas lag: De Sanctis; Florenzi, Manolas, Mapou, Cholevas; Nainggolan, De Rossi, Strootman (34′ Pjanic); Iturbe, Totti (78′ Destro), Ljajic (86′ Maicon)

 

Etter 120 minutter på tirsdag valgte Rudi Garcia å gjøre hele seks endringer på laget som karret seg videre til kvartfinalen hvor Fiorentina er motstander 3. februar. Fiorentina som slo Atalanta i Coppa Italia på onsdsag sto med tre strake seire i alle turneringer, men mot Roma har de lilla fra Firenze slitt etter at den tidligere Roma-spissen og treneren Vincenzo Montella tok over skuta.

For med seks strake seire mot Fiorentina var håpet om en ny trepoenger til stedet før kamp for Romas del, men som i de siste kampene kom ikke Roma godt ut fra startblokkene og hjemmelaget styrte det meste av spillet innledningsvis som gav resultater da Mario Gomez styrte inn 1-0 på et skudd fra Pizarro etter 20 minutter.

Fiorentina fortsatte å skape sjanser og det hadde ikke vært noe å si på om vertene som ropte på straffe ved flere anledninger hadde gått til pause med mer enn 1-0 i sekken.

For Romas del var fjorårets matchvinner Nainggolan den mest aktive i løpet av de første 45 minuttene hvor han var meget skuddvillig i tillegg til å ha en farlig heading som Fiorentina-keeper Tatarusanu fikk vippet over tverrliggeren. Verken Nainggolan eller de andre Roma-spillerene greide å få hull på byllen i løpet av de første 45 og Roma lå  dermed under for tredje kamp på rad. Det var dog Kevin Strootmans skade som vakte mest bekymring i løpet av de første 45 minuttene da han halvveis måtte kaste inn håndkle etter å ha fått seg en trøkk i det samme kneet som satte han ute av spill i 6 mnd. (Vi kommer tilbake med mer om omfanget og alvorligheten så fort det blir klart)

Kun fire minutter gammel var andreomgang da Roma fikk utlikningen de ikke fortjente, men som måtte komme. Totti sendte avgårde en gjennombruddspasning til Iturbe som på vakkert vis tok ballen med seg inn i feltet hvor Adem Ljajic tok over og sendte ballen i nettet. Den tidligere Fiorentina-spilleren jublet ikke grunnet respekt ovenfor gamleklubben.

Roma spilte med mye høyere intensitet i andreomgang og fortsatte å styre etter scoring hvor blant annet Totti og Iturbe kom sin hver sin sjanse.

Fiorentina svarte utover i andreomgangen etter kalddusjen og var nære på da Kurtic avsluttet en vakker kontring, men heldigvis for Roma blokkerte Mbiwa skuddet fra sloveneren.

Flere sjanser ble det ikke og Roma måtte ta til takke med uavgjort som etter sjanser og spill var et rettferdig resultat. Luken opp til Juventus er nå på hele 7 poeng og skal Roma ha noe som helst sjanse til å spille om Scudetto utover våren må trepoengerne snart begynne å komme, helst allerede neste helg hjemme mot Empoli.