Tirsdagsnotiser

Navn som har vært koblet til Roma har vert mange, og forhandlingene har gått alt annet en fort, så hittil i overgangsvinduet er kun to overganger bekreftet.

Ezequiel Ponces overgang ble klart tidlig i januar, og Mapou Yanga-Mbiwa ble klar etter han hadde spilt 20 kamper for Roma, som låneavtalen med Newcastle fordret. Det rapporteres om at Roma betalte ‘the Magpies’ £1M for lånet, og skulle deretter cashe ham ut for de resterende £4,5M. Slik endte hele pakken på £5,5M (som tilsvarer €7,4M med dagens kurs).

mapou.yanga.mbiwa.roma.2014.2015.356x237

Uten at noe konkret har skjedd i kveld, tyder mye på at Marco Borriello likevel blir å finne i Genoa etter overgangsvinduet stenger. Det har tidligere versert rykter om en avtale på 18 måneder, og det skal derfor være at overgangen strandet. Dagens nybakte rykter forteller om en avtale ut sesongen, noe Genoa-ledensen er langt mer komfortable med. Men som nevnt; ingenting er offisielt enda.

Så begynner puslespillet. Walter Sabatini har mange baller i luften. Samtidig. Og det er noe han mestrer. Fasiten til nå har vert svært mange positive overganger for Roma, både sportslig og økonomisk. I det siste har alt pratet dreid seg om Chelseas egyptiske ving, Mohammed Salah, og det har til og med klart å bygge seg opp kontrovers i forhold til den påståtte overgangen. Mest av alt ligner dette på en lokkedue.

Romas utsendte er i London, men her skal forhandlingene ha rot i en forsvarspiller. Vi vet alle etter hvert at Direttore Sportivo er en målbevisst herre, og dersom han har lagt noen til ønskelisten sin, vil ønske før eller siden gå i oppfyllelse. Dette vil nok Vlad Chiricheş oppdage innen de neste dagene. Mye tyder på at Roma får penger som skal investeres videre.

Milan er nemlig på offensiven, og calciomercato.it melder i dag at Mattia Destro skal til en medisinsk test allerede i morgen sammen med Bocchetti (uten at vi bryr oss om sistnevnte). Destro-overgangen vil på sedvanlig vis handle om lån, som til sommeren blir permanent. Totalt vil dette (uoffisielt) lande på €18-20M. I kveld har, etter svenskafans.com å dømme, Wolfsburg lagt €30M på bordet for spissen.

Destro har tidligere dementert alt prat om overgang, men det faktum at han skal til Milano i morgen, gjør at ingenting er skrevet med vannfast tusj.

Dersom det blir en overgang for spissen som ikke har rukket å bli den han en gang skulle, er erstatteren så å si klar. Både Mircea Lucescu (tidligere lagkamerat med Antônio Zago i Beşikaş) og klubbene skal være enige om en overgang for Luiz Adriano. Overgangen som lenge så ut som å la vente på seg til sommeren, er fremskyndet. Kontanter inn for Destro, vil også sette fart i klubbskiftet til vår andre rumenske venn; Vlad Chiricheş.

walter_sabatini_camicia

Helt til slutt kan vi legge til at hverken Daniele De Rossi eller Kevin Strootman ikke møtte til trening i dag, som avtalt. Midtbanekrigeren (som må vente i en evighet på å overta kapteins-bindet) må inn til ytterligere tester da han fikk seg en skade i sin venstre soleus (bak på leggen) søndag. Nederlenderen satte en støkk i mange Romanista da han etter en drøy halvtime måtte erstattes av Pjanić. Kevin Strootman holdt seg på sitt venstre kne, og det vekker ikke de beste minner. Alt tyder på at det er en slag-skade, men grunnet skadehistorikken, tar man ingen sjanser, og sender også Strootman til ytterligere undersøkelser.

Innen i morgen kan mange spørsmål være besvart, og tankene er selvsagt i Milano, London og Donetsk. Men det ville også være helt OK å hatt hvilepuls i forhold til De Rossi og Strootman!