Før Roma-Empoli

Roma har slitt seg til to seire mot Empoli allerede denne sesongen, uten at det var forestillinger for historiebøkene. Når Empoli nå returnerer til Olimpico er intet annet enn Roma-seier akseptabelt, og denne gangen har Rudi Garcias gutter bare 90 minutter på å avgjøre.

Kevin Strootman fikk en trykk i kneet mot Fiorentina og er i Nederland for å fjerne arrvev som forhindrer full mobilitet i det skadde kneet og han er naturlig nok utilgjengelig, noe han trolig vil være i minst èn måned fremover. De Rossi er ute i minst tre uker med en muskelskade i leggen. Da er det gode nyheter at Seydou Keita er tilbake fra Afrikamesterskapet etter at hans Mali røk ut for Guinea etter myntkast (!). Den lange reisen fra Afrika kan dog bety at Garcia velger å starte med den rutinerte midtbanemannen på benken.

I forsvaret er Vasilis Torosidis klar for aksjon igjen, mens Castan og Balzaretti fortsatt er ute. På topp er Mattia Destro borte, noe som betyr at Primavera-spiller Vestenicky sitter på benken. Garcia lovet på pressekonferanse fredag ettermiddag at en ny spiss ville være på plass som erstatter for Mattia Destro innen overgangsvinduet stenger. I øyeblikket tyder det meste på at dette blir CSKA-angriper Seydou Dombia.

Nyopprykkede Empoli har fått en del skryt for sitt spill denne sesongen, men er allikvel med i nedrykksstriden. Toscana-laget ligger på 16. plass med 19 poeng, ett unna Chievo på nedrykk. De blå har ikke vunnet på sine siste åtte kamper i Serie A, og på disse har de bare scoret ett fattig mål. Det går tungt på topp for tidligere Roma-spiss Francesco Tavano med andre ord. Men Roma har som sagt hatt problemer med å bryte gjennom Empolis velorganiserte forsvar tidligere denne sesongen. Rudi Garcia påstår sågar at Empoli er det best organiserte laget i hele Serie A.

For Roma starter nok Morgan De Sanctis i mål. Maicon er ikke akkurat i toppform, men får en sjanse til å vise seg fram igjen lørdag kveld. Permanent signerte Yanga-Mbiwa ser ut til å havnet foran Davide Astori i køen og starter trolig sammen Kostas Manolas. Kanskje blir det med den ene sesongen i hovedstaden for Astori. Holebas er bankers på venstreback, men hever seg forhåpentligvis fra forrige match.

På midtbanen er både Strootman og De Rossi ute med skader. Allikevel tipper vi at Keita ikke starter ettersom han kommer mer eller mindre rett fra flykabinen og til kamp. Nainggolan akkompanert av en formsvak Pjanic og Leandro Paredes virker sannsynlig. Argentineren har vist seg fra en positiv side de siste par ukene og har gode minner fra forrige kamp mot Empoli, der han ordnet straffen som sendte Roma videre i Coppa Italia.

Der fremme er det rett og slett ikke så mye å velge i med Gervinho i Afrika og Destro i Milan. I tillegg er Tony Sanabria i Sør-Amerika og U20-mesterskap der. Ljajic-Totti-Iturbe skal allikevel være mer enn gode nok til å hamle opp med Empoli-forsvaret. Det var også akkurat de tre som med hver sin gode prestasjon sørget for at Roma fikk et mål på Artemio Franchi forrige helg. Vi krysser i særdeleshet fingrene for at Iturbe fortsetter stigningen han har hatt de siste par kampene.

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; Nainggolan, Pjanic, Paredes; Iturbe, Totti, Ljajic

EMPOLI (4-3-1-2): Sepe; Hysaj, Rugani, Barba, Rui; Vecino, Croce, Validifori; Saponara; Tavano, Maccarone

Kampen vises på Cmore Live fra klokken 20.40 og oppgjøret dømmes av Carmine Russo.

DAJE ROMA!

Oppdatert: Kevin Strootman ble operert i Nederland og arrvevet i kneet ble fjernet. Det ble dog funnet skade på brusken, noe som betyr at nederlenderen blir ute mye lenger enn først antatt. Akkurat hvor lenge er foreløpig ikke kjent.