Kok og ett poeng mot Empoli

Nok en gang var Roma svake i første, bedre i andre og endte i sum opp med ett poeng.

Scudettoen har vi for lengst kunne begrave. Kontroll på 2. plassen har Roma dog tilsynelatende hatt god kontroll på. Selv den kan det spøke for etter en sørgelig forestilling hjemme mot nedrykkstruede Empoli.

Det begynte forsåvidt underholdende. Kampen var åpen og begge lag var flere ganger i avanserte posisjoner uten å sette de respektive keeperne på prøve. Spesielt Adem Ljajic led av skuddvegring hos Roma, som flere ganger kombinerte seg fint frem til posisjoner fra høyre. Iturbe startet friskt, men fikk en vridning i kneet og ble tatt av banen. Han ville selv tilbake på banen, så vi håper det ikke er noe alvorlig med argentineren.

Det er vanskelig å stole fullstendig på Roma-forsvaret denne sesongen, og de sviktet igjen etter 38 minutter. Empoli kommer inn bak Roma, som har lagt en eng av gress fri bak seg for de tilreisende å boltre seg i. Kostas Manolas må til slutt ta affære, noe som ender i straffe og rødt kort til grekeren. Maccarone er sikker fra ellevemetern og 1-0 til gjestene.

Roma får en håndsrekning når Riccardo Saponara får sitt andre gule på overtid i første omgang. Lagene til pause på stillingen 0-1 og 10-10 i mannskapsprotokollen.

Som de har gjort den siste tiden kom Roma kjapt ut av startblokkene i andre omgang. Utteling ble det da også da Ljajic og Pjanic kombinerte inne i sekstenmeteren. I det man trodde sjansen hadde forsvunnet ut i det sedvanlige blå, fikk Pjanic rullet ballen til Maicon, som med største selvfølgelighet rullet ballen i det lengste hjørnet. Med venstre og dermed stod det 1-1.

Men selv om resten av andre omgang ble av det hete slaget med høyt tempo, harde dueller og et offensivt Roma, så ble det ikke de store sjansene for hjemmelaget. Davide Astori hadde en heading i tverrliggeren, men Roma slet med å bryte ned et velorganisert Empoli.

Dermed endte det med poengdeling og Roma ser ut til å ha kjørt enda lenger inn i blindgaten de har surret seg inn i. Kanskje er Seydou Doumbia løsningen?