Spillervurderinger Empoli

Morgan De Sanctis – 6: Har ikke mye å gjøre, for i likhet med hjemmelaget fikk ikke Empoli mange avslutningene på mål. Kunne med fordel vært tidligere ute fra linja i forkant av Manolas sin utvisning. Bedre med beina enn vanlig.

Maicon – 6: Gjør egentlig (nok en gang) en meget svak kamp, men får selvsagt kjempepluss for en nydelig scoring. Surrer ellers mye, mister baller og virker tung.

Kostas Manolas – 5.5: Er den definitivt beste i Romas backrekke frem til han blir utvist. Burde agert annerledes, da en felling der er nødt til å medføre både rødt kort og straffe og dermed sette laget i en meget kinkig situasjon.

Mapou Yanga-Mbiwa – 5.5: Det er jo umulig å vite hvor du har fyren, og som en konsekvens ikke til å stole på. Involverer seg enten strålende eller i helt motsatt ende av skalaen. Svak i posisjoneringsspillet.

José Holebas – 5.5: Nok en svak kamp av grekeren. I første omgang går pasningene i alle retninger, like gjerne over dødlinja som til en lagkamerat. Bidrar for lite framover i første omgang. To fine raid i andre omgang, men skulle spilt ved anledning nummer to fremfor å gå på skudd.

Seydou Keita – 7: Befant seg på et annet kontinent dagen før kamp, men var allikevel Romas beste. Det sier mye om Keita, men dessverre også en hel del om dagens Roma. Men Keita er en spiller til å stole på, og, i motsetning til nesten alle andre Roma-spillere i historien, kontekstuavhengig. Presterer solid nesten hver gang.

Miralem Pjanic – 6: Mange lekne touch i første omgang og er involvert i det lille Roma nesten skaper. Assist til Maicon. Det forventes allikevel mer.

Radja Nainggolan – 6: Ikke på samme nivå som før i sesongen, men ikke fordi han ikke prøver. Skyter på nesten alt og kom stadig nærmere. Litt symbolet på hvor tungt det går om dagen.

Juan Iturbe – 6: Så brukbar ut de 25 minuttene han fikk og var nære scoring på et skudd fra 16. Har forstuet ankel og kne.

Francesco Totti – 5.5: Slet voldsomt med presisjon og det var ikke mye som klaffet. Fikk ikke mulighet til å rette opp inntrykket da han ble byttet ut etter at Manolas ble sendt i dusjen.

Adem Ljajic – 6: Greide ved mange anledninger å dra av opptil flere Empoli-spillere. Men nektet stort sett å skyte. Merkelig når du er toppscorer. Honnør for å være den som er i nærheten av å skape ubalanse hos Empoli.

Alessandro Florenzi (65′) – 5: Mangler sin sedvante energi og så merkelig slapp ut. Bidro med fint lite annet enn å skaffe seg et soleklart gult kort. Skuslet bort det som kunne blitt en stor sjanse på tampen med et svakt mottak.

Davide Astori (56′) – 6: Ei heller Astori er guds gave til stopperfaget. Er dog stort sett OK, men én kraftig feilberegning kunne kosta Roma dyrt. Var nære å bli helten med en heading i tverrleggeren.

Daniel Verde (6′) – N/A

Rudi Garcia – 5.5: Uhyre svakt å igjen sende ut et lag som ikke var klare for match. Laget ser også ut til å mangle grinta i store perioder, samt et forsvar milevis unna fjorårsstandard, men han har selvsagt ikke all skyld i akkurat dét. Kan ikke helt skjønne at Verde skal kunne være tungen på noen vektskål enda.