Få lyspunkt på Olimpico – Gomez sender Montellas menn videre.

Regnet var heller ikke med på å gjøre februarkvelden noe varmere. Og etter første omgang, var det gjestene som tok mer og mer over.

Roma hadde en bra første omgang, hvor både Florenzi og Astori produserte farligheter for Montellas trebacks linje innen de første ti minuttenen. I Florenzis tilfelle blir ikke avslutningen klemt under tverrliggeren, og Astoris hodestøt blir greit håndtert av Tatarusanu.

Skorupski var i overkant heldig, da han ikke fikk pratet ordentlig med Manolas, da begge stormer mot samme ball, like utenfor Romas boks, men heldigvis ville ulykken vente på seg. I motangrepet, får Ljajić notert seg på en avslutning.B8800yJIEAAlWcX

Til tross for den lille støkken, tar Roma mer og mer over, og da det har gått en snau halvtime, har hjemmelaget to gyllne muligheter til å sette seg i førersetet. Keita dikterer på midten, og vrir til Nainggolan. Han finner Maicon i sedvanlig driv på høyrekanten og legger inn til Florenzi, men avslutningen er heller ikke denne gang av mål-kvalitet. Returen spretter ut til Nainggolan, som heller ikke setter Tatarusanu på den helt store prøven.

Noen minutter finner Totti en flott måte å fordampe vannet fra drakta på, ved å øke temperaturen en smule. Kapteinen lar seg felle av Marco Polo #1 hos Fiorentina, som han har et godt forhold til fra før. Diamanti blir selvsagt sur, og de fremmøtte på Olimpico er flinke å vise hva de menere om ham.

Dette følges opp av Maicon minutter senere, da Diamanti overraskende nok ikke får gult kort etter han feller Paredes – en time etter Paredes har spilt ballen fra seg! Diamanti har for alvor meldt seg på et popularitetskappløp han neppe vinner.

Pause og målløst i dusjregnet på Olimpico.

LageB8801WIIEAAi2YIne kommer fra pause uten endringer, og kun ett minutt ut etter hvilen, melder Nainggolan seg inn i den  gule bokklubben.

Da stadionuret viser 58 minutter, har Miralem Pjanić tatt av seg overtrekksdressen og erstatter Paredes.

Så kommer første stikk. Pasqual karrer til seg litt rom på sin venstrekant, og får slått inn retning første stolpe. Manolas og Gomez stormer mot ballen, men det er til slutt passiviteten til Skorupski som blir avgjørende. En liten touch fra tyskeren, og Fiorentina har en fot i semi-finalen. 64 min.

Fem minutter senere gjør gjestene sitt første bytte, og man hører lett på reaksjonen fra Curva Sud ta det er Diamanti som skal av. Han erstattes av Iličić.

Fire minutter senere synes Rudi Garcia det er på høy tid å introdusere nykommeren Victor Ibarbo for hans nye trofaste, men han velger å ta ut Totti. På dette tidspunktet virker byttet helt O.K. men det er bytte #3 som er vanskelig å forstå.

Men først lar vi Ibarbo introdusere seg selv. Fart og eksplosivitet er noe colombianeren har mye av. Såpass mye at Stefan Savić nærmest overfaller angriperen da han er på vei igjennom. Et høyt spark som treffer Ibarbo i brystet er tydeligvis nok til å stoppe ham, men hvorfor dette ikke blir belønnet med utvisning og 11-meter, virker helt ufattelig, og gir lite mening!

Kun minutter senere skjer enda en ting som gir lite mening – byttet mellom Verde og Maicon.

Personlig er jeg fan av å ta vare på, og foredle talenter. Helst egne. Men å kaste innpå Daniele Verde da det gjenstår 10 minutter av en kvartfinale hvor man ligger under 0-1, er nesten litt for naivt. Selvsagt – dersom det hadde gått veien – ville dette byttet være det mest romantiske som noen gang hadde skjedd, men slik ville det altså ikke bli.

Etter at Verde kom inn, måtte Florenzi hospitere høyrebacken, noe han har gjort relativt greit tidligere. Dette åpnet selvsagt for boltreplass til Pasqual, som kom mer og mer til sin rett etter Maicon forlot matta. Astori markerer hverken revir eller mann, og innlegget tas ned av Mario Gomez. 2-0. Med sin andre scoring for dagen sender mannen fra Riedlingen Fiorentina videre i Coppa Italia.

Til orientering var Asheley Cole og frempå og ville ha straffe. At hans krav ikke hadde hjemmel i regelverket i like stor grad som overfallet på Ibarbo, tror jeg ikke dommeren brydde seg om. Og da man har herr Cole i avsnittet, kan man likeså godt legge til at han spilte en brukbar kamp!

Så, Rudi Garcia…

En rekke med uavgjorte resultater tenger ikke å være en negativ trend, men det er ekstra ille når man avslutter den rekken med tap og ikke seier. Her kunne andre valg absolutt endret utfallet, og i etterpåklokskapens navn, lurer jeg på om moroa virkelig har begynt for Astori!

Roma: Skorupski; Maicon (Vedre 80), Manolas, Astori, Cole; Keita, Nainggolan, Paredes (Pjanić 58); Florenzi, Totti (Ibarbo 73), Ljajić

montella-660x388