Før Roma-Fiorentina

Etter å ha vært meget heldig i åttendelsfinalen mot Empoli er Vincenzo Montella sitt Fiorentina neste hinder på veien mot sølvstjerna. 

Soccer: Serie A; Roma-Fiorentina

For en feilaktig i dømt straffe i andre ekstraomgang var det som måtte til for Roma for å slå ut Empoli i åttendelsfinalen for to uker siden. Verken før eller etter den kampen har ting gått helt på skinner og Roma står nå med fem strake uavgjorte i alle turneringer til ordinær tid.  En må faktisk tilbake til 30. november for å finne sist Roma vant på hjemmebane da Inter ble slått 4-2.

Overgangsvinduet ble i går stengt og i løpet av januar fikk Roma signert blant annet Doumbia, Ibarbo, Spolli i tillegg til at Mbiwa ble signert permanent. Ibarbo hadde sin første økt på Trigoria i går og er med i kamptroppen, mens Spolli er ventet å ankomme i dag for medisinsk test og kontraktsignering og er ikke tatt ut.

Castan, Strootman, Iturbe, De Rossi og Balzaretti er skadet, mens Gervinho, Doumbia og Sanabria er på landslagsoppdrag. Selv om troppen er rimelig tynn om dagen er det ventet at Rudi Garcia gjør hele seks endringer fra laget som spilte uavgjort i helgen mot Empoli. Bakerst får Skorupski en sjelden sjanse, mens forsvarsrekka blir muligens mønstret med Cole-Astori-Manolas-Torosidis. På midtbanen er det ventet at Paredes får sjansen til fordel for Keita som har hatt noen meget hektiske uker og på topp har ikke Garcia mye valg og setter på de tre eneste offensive spillerne han har i troppen; Florenzi-Totti-Ljajic.

Fiorentina tok seg videre til kvartfinalen etter 3-1 mot Atalanta hjemme i Firenze og det er ventet at Montella skal stille med sitt sterkeste mannskap i en 3-5-2 formasjon og gjør få endringer på laget som spilte uavgjort i helgen mot Genoa.

Lagene møttes sist for en drøy uke siden hvor resultatet ble 1-1 etter scoringer av Gomez og Ljajic. Før uavgjortresultatet hadde Roma seks strake seire mot Fiorentina og Montella har fortsatt til gode å slå gamleklubben siden han ble trener.

Kvartfinalen mellom de to foregående tapende finalistene i Coppa Italia starter tirsdag kl. 20.45 og vinneren møter Juventus i semifinalen som blir spilt over i to kamper i mars/april.

Sannsynlige lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): Skorupski; Cole, Manolas, Astori, Torosidis; Nainggolan, Pjanic, Paredes; Florenzi, Totti, Ljajic

FIORENTINA (3-5-2): Tatarusano; Basanta, Savic, Richards; Pasqual, Valero, Pizarro, Fernandez, Joaquin; Diamanti, Gomez