Skadekrisen forverret

Romas skadekrise blir stadig verre. Victor Ibarbo hadde ikke trent på to uker da han ankom Roma, men Rudi Garcia valgte likevel å hive innpå colombianeren i Coppa-nederlaget mot Fiorentina. Nå skal den storvokste angriperen være satt ut av spill i de neste fem ukene. Det betyr at Roma kan mønstre et brukbart lag av spillere som er utilgjengelige når Roma reiser til Sardinia for å møte Cagliari på søndag:

Florenzi (suspendert), Manolas (suspendert), Castan (skadd), Balzaretti (skadd), De Rossi (skadd), Strootman (ute resten av sesongen), Ibarbo (skadd), Iturbe (skadd), Gervinho (Afrikamesterskapet), Doumbia (Afrikamesterskapet), Sanabria (Sør-Amerikansk U-20).

Da Walter Sabatini holdt pressekonferanse tidligere i uka benyttet han anledningen til å gi støtte til Romas fysiske trener Paolo Rongoni etter den så langt langt over normalt skadeutsatte sesongen:

«Han er en mann som jobber 12-13 timer om dagen. Han jobber med entusiasme og kommer med nye ideer hele tiden. Du kan ikke skylde alt på de fysiske trenerne. Han er i ferd med å utvikle et nytt treningsprogram og vi kommer til å følge ham på det.»

En som derimot er klar for dyst er den nye argentinske midtstopperen Nicolas Spolli som ankom på overgangsvinduets siste dag. I går svarte han på spørsmål fra fansen.

«Jeg kan ikke vente med å komme i gang. Hver gang jeg har spilt i Roma har jeg tatt med meg flotte minner om Curva Sud. De er fantastiske. Jeg håper å få muligheten til å spille veldig snart.»

Romas primaverlag deltar for øyeblikket i prestisjetunge Viareggio Cup. Etter 0-0 mot Belgrano i åpningskampen ble det på torsdag endelig tre poeng etter målkalas mot Bologna. Alberto De Rossis gutter gikk seirende ut av oppgjøret med 5-3 etter scoringer av Soleri, Di Mariano, Di Livio, Ferri og Sammartino. Dermed leder Roma sin gruppe med like mange poeng som Pescara som de møter i siste gruppekamp.

romabolognaprimavera5