Foran Cagliari Roma

For at det i det hele tatt skal bli en prikk på horisonten, må øyboerne vinne i morgen, noe nyere statistikk motsier. All virkelighet også.

Cagliari_Roma1-300x195

Men før vi blir fulle av oss selv kan vi gå igjennom det håndfaste.

Gianfranco Zolas romantiske gjenforening på Sardinia har ikke vært en åpenbaring, akkurat, men han har tatt to viktige hjemmeseire (Sassuolo og Cesena), men har óg klart å bli eliminert fra Coppa Italia mot selveste Parma, som knapt nok har vunnet fotballkamper i år (4).

Cagliari har 2-0-3 på sine 5 siste hjemmekamper, mens Roma har tre seire og to uavgjort på sine siste bortekamper. Men på de siste 10 forsøkene har Roma bare vunnet 2 kamper på Sant’Elia. Det optimistiske med den statistikken er at dette er de to siste møtene på Sardinia!

Mannen som skal dømme i morgen er Paolo Tagliavento. Tagliavento har dømte Napoli – Roma tidligere i år. Han har til gode å vise ut noen i Serie A i år, og dersom oversikten jeg sitter på er riktig, viste han ut sin første spiller i Coppa Italia, da Daniele Gastadello fikk to gule mot Inter. I kampen mot Napoli fikk Cholevas, Florenzi og Nainggolal gule kort.

ibarbo-victor-roma-seriea

Hjemmelaget må klare seg uten (trekker inn pusten) De Rossi, Ibarbo, Iturbe, Strootman, Leandro Castan, Balzaretti, Lobont, Capradossi, Gerviho og Doumbia. Og som ikke det er nok, meldes det at Totti har slitt litt med influensa, og at Maicon ikke skal være helt tipp topp han heller. I tillegg er Manolas og Florenzi ute med suspensjoner. De som må passe seg for slikt i morgen er Cholevas, Maicon og Yanga-Mbiwa.

 

Slikt ser det skralt ut i Romas rekker, og benken består av fem spillere som til vanlig hospiterer Primaveralaget.

Forventet startellver: De Sanctis; Torosidis (!), Yanga-Mbiwa, Astori, Cholevas; Nainggolan, Keita, Paredes; Pjanić, Totti, Ljajić.
Benken: Skorupski, Spolli, Maicon, Cole, Uçan, Calabresi, Pellegrini, Verde, Sanabria, Vestenicky

B9OxTKYIcAADit3

Cagliari må klare seg uten Cossu og Balzano, og har ingen suspensjoner. De som er nær suspensjon, og som er med i troppen i morgen, er Ceppitelli og Longo.

Det forventes at Zola ztiller med følgende mannskap i 4321: Brkic; Gonzalez, Rossettini, Capuano, Avelar; Dessena, Crisetig, Donsah; Ekdal, Joao Pedro; Sau.
Benken: Colombi,  Cragno, Pisano,  Murru, Ceppitelli, Barella,  Conti, Husbauer,  Farias,  Cop, Longo.

Rudi Garcia har vært gjenstand for kritikk om dagen. I mine øyne, mest for å ikke være supermann, eller for ikke å ha et lag som vinner alle kampene. Hele tiden. Det er viktig å huske på at forsvarssjefen har vært ute hele sesongen, og spillere som ble hentet inn for å være andre- og tredjevalg, måtte ta ansvar. Noe de til tider har gjort overbevisende, men det har også kommet frem hvorfor de nettopp skulle være andre- og tredjevalg.

I tillegg må man ikke glemme at en spiller, som av en av verdens største klubber, blir verdsatt til om lag €60M, har vært skadet hele sesongen. Det er klart det spiller inn.

Rent kritikkmessig har det vel spilt inn at Garcia ikke har en tilsynelatende plan-b, og at dette har resultert i at gapet mellom Juventus og Roma er såpass som det er. Men dersom man tenker seg om, har Roma spilt uavgjort i kamper man de siste sesongene har gått ut av med tap. At Garcia ikke har en plan-b urovekker ikke undertegnede.

Alle vet at det som funker best (selger mest) er pupper, og det som funker enda bedre (selger mer) er mer pupper! Overførbart vil det si at Garcias Roma maler på med plan-A, og så lenge det ikke medfører katastrofale konsekvenser, er oppskriften å fortsette og male på. Og når kampen i morgen er ferdig, og Roma står med 3 poeng, vil vi oppdage at Garcia ikke har malt seg opp i et hjørne!

 

DAJE!!

 

NB! Davide Astori har aldri spilt på Sant’Elia for noen andre lag enn Cagliar, så det blir spennede å se om han markerer (pun intended) dette! Det har heller ikke Víctor Ibarbo, men han må evt. vente til neste sesong…

B9OD1g-IMAAcz7X