Seier på Sardinia

Etter en periode med skuffende resultater slo Roma tilbake mot Cagliari på Sardinia. Og det med et helt lag ute.

I skade- og landslagsfraværet til mange nøkkelspillere fikk Daniele Verde tillit på topp sammen med Totti og Ljajic fra start. Den unge napolitaneren takket ydmykt for tilliten med to målgivende pasninger. I første omgang chippet han igjennom Adem Ljajic på nydelig vis slik at serberen kunne sende Roma i garderoben med ledelse 1-0. Alt i alt en oppløftende omgang fra et tungtgående Giallorossi.

Andre omgang ble en helt annen affære der Cagliari fikk styre, men det hele var planlagt slik vi tolker Rudi Garcias kommentarer etter kamp. Roma fikk etterhvert en god kontringsmulighet som de tok godt vare på. Nevnte Verde fikk ballen til venstre for straffefeltet og la en fin ball motsatt mot Leandro Paredes, som hadde kommet inn fra benken. Den unge argentineren gikk for volley og fikk stjernetreff. Cagliari-keeper Brkic fikk så vidt en finger på ballen, men det var ikke nok til å forhindre Paredes sin første scoring. Kampen virket punktert.

Men Roma greide ikke å holde nullen. Da overtiden nærmest var passert forsvant et innlegg over en for dagen meget svak Yanga-Mbiwa, samt hans forsvarskollega Davide Astori. José Holebas var for sent inne i duellen og Cagliari-spiss M’Poku. Heldigvis var tiden så godt som over og Roma kunne innkassere tre sårt tiltrengte poeng.