Foran Roma Parma

Parma er i fritt fall, og ingenting annet enn seier er godt nok. Gjestene har ikke vunnet, ei heller tatt poeng, borte siden slutten av september. Da var det Chievo som fikk unngjelde. Kampen etter tapte skinkelaget 2-1 hjemme for, nettopp, Roma.

Da var sesongen enda ung og uskyldig for Parmas del. Laget hadde omsider kommet over den gedigne skuffelsen av å ikke få spille i Europa likevel. Fjorårets Parma spilte en meget underholdende fotball, og i starten av årets felttog, hadde de riktignok tapt 4 av 5 kamper, men knepent (0-1 Cesena, 4-5 Milan, 1-2 Roma etc.), og man så helt klare spor av Parma fra 13/14.

Men slik skulle det ikke bli. Økonomisk rot og gjentatte knepne tap gjør at laget befinner seg helt sist, og på mange måter fortapt, i Serie A. At dette skal snu i morgen er det kanskje bare en sørpe full Donadoni som innbiller seg at han tror.

For til og med i fylla vet den gamle landslagssjefen at Roma har en skadeliste som er på lengde med ønskelisten til jenter som vet det er salg på Hennes & Maurtiz. Vertene må nemlig klare seg uten (vi trekker pusten nok en gang): Balzaretti (som vanlig), Calabresi, Leandro Castan (se Balzaretti-parentesen), Curci, Holebas (suspendert), Ibarbo, Iturbe, Lobont, Maicon, Strootman, Totti og Vestenicky.44497

At hverken Calabresi eller Vestenicky ikke ble kalt opp til kamp handler nok mer om at Garcia har flere spillere tilgjengelig etter Afrikamesterskapet er ferdig, samt suspensjoner er ferdigsonet.

Med seg på sin (nesten) umulige oppgave i den Evige Stad, har Roberto Donadoni valgt å ta med seg følgende:
Bazja, Belfodil, Broh, Coda, Cassani, Costa, Esposito, Fedal, Ghezzal, Iacobucci, Lodi, Lucarelli, Mariga, Mauri, Mendes, Mirante, Nocerino, Palladino, Presita, Rodriguez, Santacroce og Varela.

Han må altså klare seg uten Galloppa, som er utestengt, i tillegg til Biabiany (som tar en Balzaretti og er ute hele sesongen), Gobbi, Haraslin, Jorquera og Lila.

Dette gjør at man har grunn til å tro Donadoni starter med dette mannskapet; Mirante; Cassani, Santacroce, Lucarelli, Feddal; Mauri, Lodi, Nocerino; Varela, Palladino, Rodriguez.

Så får vi se hva nyankomne Varela, Nocerino og Rodriguez har å tilføre. Personlig har jeg mine tvil angående Nocerino. Han har ikke spilt bra siden han overtok Gattusos drakt i Milan i 2012, og det begynner å bli en stund siden. Rodriguez (på lån fra Atletico Madrid) og Silvestre Varela (lån, Porto) kan bli litt mer spennende, uten at sistnevnte imponerte noen da han var på lån i West Bromwich i fjor.

Siden vi snakker om i fjor, kan vi ta med at det var denne kampen Taddei scorte kanskje sitt koseligste mål noensinne!10922846_812921395435343_2089675929809102531_n

 

Da Taddei ikke er å finne i Roma-stallen lengre, må vi overlate målscoringene til noen andre, og ut i fra hvilken tropp Garcia har tatt ut, kan det se ut som dette er laget som stiller fra start:
De Sanctis; Torosidis, Manolas, Yanga, Cole; Pjanić, De Rossi, Keita; Florenzi, Ljajić, Verde.

10393780_10152781191959139_1754442133752129778_nDet har tidligere blitt spekulert i om Garcia skulle bytte formasjon i henhold til alle skadene og suspensjonene, men med friske innhopp av Primaveraspillere, har han til nå unngått dette. Det er noe jeg tror han unngår til i morgen også. Eneste usikkerhetsmomentet er om Gervinho kommer rett inn på laget, og erstatter Verde. Nå har jo tross alt unggutten imponert, til tross for at det kanskje ikke var det rette byttet mot Fiorentina.

Siden Doumbia må starte på benken satser jeg på at Gervinho også gjør det. På benken kan de skryte av hva som skjedde i Ekvatorial Guinea til bla. Skorupski, Marchegiani, Astori, Spolli, Uçan, Nainggolan, Paredes, Pellegrini og Toni Sanabria. Det blir det nok mange selfies av. Med stang!

 

Blir det debut på Doumbia i morgen?

Blir det debut på Doumbia i morgen?

I morgen ettermiddag satser vi på at Roma har knappet inn ledelsen til Juventus med tre eller ett poeng, slik at spenningen i vår kan opprettholdes. For Parma sin del, tror jeg ikke det blir noe spenning. Hverken nå, eller mot slutten av sesongen. Det som blir spennende for dem, er om Donadoni fremdeles skal få lov til å prøve å få dem tilbake i ‘Selskabet’ neste sesong.

Parmadrakten ser litt ut som noe en basehopper ville hatt på seg, og dessverre for dem, er det nok mer fritt fall i vente før fallskjermen kan løses ut. Det er februar og tidlig å avskrive noen enda, men dersom man skal være edruelig om det, er perrongen tom. Og det for lenge siden.

Det blir et vemodig far vel til en habil donor av 6 poeng pr. sesong til Roma…

 

14:55 starter sendingen på Cmore Fotball, og blir kommentert av Endre Olav Osnes, og han kommer nok til å fortelle oss at Adem Ljajić scorer minst ett av målene i den behagelige 3-0 seieren!

 

FORZA ROMA!!

En trio som absolutt kan herje med Parma!

En trio som absolutt kan herje med Parma!