Poengdeling etter heroisk Parma-innsats

Etter kamper som dette, er forskjellen stor på 1 og 3 poeng, og når i tillegg Ashley Cole har to kjempesjanser, og spiller sin beste kamp i Roma-treøya, forteller det alt om hvor hovedfokuset til Parma var i denne kampen.

B94wO7jIYAECSzl

Spillerne som skulle øke luken til Napoli, samtidig som avstanden opp til Juventus skulle innsnevres var; De Sanctis; Florenzi, Manolas, Yanga, Cole; De Rossi, Keita, Nainggolan; Ljajić, Doumbia, Gervinho
Og på benken: Astori, Marchegiani, Paredes, Pellegrini, Sanabria, Skorupski, Spolli, Torosidis, Uçan, Verde, Vestenicky

Plan A. Full kontroll og 70/30 i ballinnehav. Virker kjent? Men da man er kjent med Garcias Roma, er det ingen krise om det ikke scores i første omgang. Vi husker alle hvordan de 10 kampene på rad ble vunnet i andre omgang. Hvilepulsen er fremdeles intakt.

Etter en første omgang med ett tempo undertegnede kunne holdt følge med, så alt ut som Roma skulle score – og avgjøre – foran Curva Sud. Slik det så ut til pause, var det bare snakk om tid etter hvilen, før dagens første scoring er et faktum. Roma har 70/30 i ballinnehav og har dominert.10995889_814833018577514_179493355155107704_n

Andre omgang sparkes i gang med mer plan A! Eventuelt skulle det kanskje vært mer Pjanić eller mer Totti. Da hadde nok målet kommet langt tidligere. Men for all del. Parmas oppskrift på å ikke synke med mann og mus funket jo for så vidt den også. Laget hadde på ingen måte ambisjoner om å komme til Olimpico for å dominere, og utførte arbeidsoppgavene sine i henhold.

Lag på lag med press, og det er så vidt Yanga ikke gir plass til Nainggolan, da han avslutter i nettveggen etter en corner da det gjenstår ca. 20 minutter av ordinær spilletid. Timeglassets nedre del begynner å fylles. Like etter får Roma sitt 8. hjørnespark.

Vedre kommer inn for De Rossi, og er meget frisk. Kan se ut som Garcia legger om til 4231 med Doumbia som midtspiss, med Verde, Ljajić og Gervinho bak.

77min Paredes inn for Ljajić. Ble ikke mål på Romas toppscorer i dag.

Ashley Cole setter nesten inn sin første scoring i Italia etter ett nydelig innlegg fra Verde. Både Cole og Doumbia stuper etter ballen, der førstnevnte header ballen i treverket. Det niende stolpetreffet til Giallorossi denne sesongen. Spilletiden reduseres stadig.

10403317_814792248581591_4045350150643492106_n

Da det er spilt 85 minutter, benytter Garcia seg av sitt siste bytte, og da fikk ikke Doumbia bli noen redningsmann. Toni Sanabria skal inn å gjøre livet surt for et Parmaforsvar som har hatt sitt å stri med.

Nainggolan får løsnet nok et skudd, men heller ikke dette finner veien til mål, men veggen av hvite forsvarere.

Tiden er i ferd med å renne ut, og Florenzi legger inn, og bakerst dukker nok en gang Cole opp. Backen treffer kula på direkten, men får ikke presset den under tverrliggeren.

Det legges til tre minutter, i det Parma har ballen oppe ved cornerflagget. Det er nummeret før Parma spiller i finlandshetter, men hjørnespark nummer to høster ingen frukter.

Helt på tampen er Parma i ubalanse, og Sanabria får sendt ballen ut til høyre og Verde. Unggutten avslutter knallhardt, men over, og langt opp i Curva Sud. Dommeren blåser av, og Parmaspillerne jubler.

Et forutsibart Roma skuffer hjemme, og virker dessverre lite kreative uten både Totti og Pjanić. Med den eneste kreative drivkraften langt framme på banen (Ljajić), var det ingen som kunne slå gjennombruddsballer på Gervinho, som dermed ikke kunne utnytte rom. Da ble det lett for Cassani & Co. som kunne tillate seg å ligge lavt.10985545_814753968585419_1037783580456505631_n

Om Donadoni hadde promille eller ikke, forteller historien ingenting om, men spillerne hans fikk en aldri så liten rus da dommerne kom med avslutningssignalet. Cred. til Parma, som forsvarte seg bra. Alle andre aspekter med kampen er bare skuffende. Skuffende!

For å avslutte positivt, er det beste med fotball at det ikke er lenge igjen til neste kamp. Allerede på torsdag er det UEFA Europa League på Olimpico, og da tar Roma imot Feyenoord fra Rotterdam!

DAJE!

 

Dessverre...

Dessverre…