Nok en svak dag i egen stue

Først vandaliserte supporterne deres byen, deretter fikk Feyenoord med seg både bortemål og uavgjort fra Stadio Olimpico. Nå skal Roma få det tøft med å komme videre.

Men det begynte forholdsvis bra for Roma. Feyenoord hadde en del ball, men fikk til fint lite mot Lukasz Skorupski i første omgang. Det så farligere ut de gangene Roma angrep, og da spesielt på høyresiden. Gervinho fikk en kjempesjanse tidlig, men blåste ballen til side for mål. Den nybakte Afrikamesteren gjorde det godt igjen da første omgang var halvspilt Torosidis kombinerte fint med Verde langs høyreflanken. Grekeren slo ballen fint inn foran mål hvor Gervinho med en lekker avslutning ga Roma ledelsen. God stemning blant de hvitkledde.

Ledelsen holdt seg til pause og ting så riktig så lyst ut for tungtgående Roma.

Men i andre omgang falt man tilbake til gamle synder. Roma ble spilt lave, hadde store avstander mellom lagdelene og et forsvarsspill som ikke en gang Zdenek Zeman kunne gått god for. Det gikk som det måtte gå.

Etter at både Gervinho og Holebas gikk på samme finte fikk Feyenoord slå et innlegg upresset inn i feltet. Ballen heades mot krysset, men en fin redning av Lukasz Skorupski gjør at ballen treffer tverrligger og havner tilbake i feltet. Der er Colin Kazim-Richards og bredsider ballen inn i det tomme buret. 1-1.

Det var lite som tydet på at Roma skulle komme tilbake i kampen, men de fikk til en liten sluttspurt de siste sju minuttene. Innbytter Doumbia fikk de to største sjansene, men brant alene igjennom og var for seig da han strakk seg etter en heading fra Keita.

Dermed ender det 1-1 på Olimpico og Roma har ikke vunnet på hjemmebane (etter ordinær tid) siden 4-2 mot Inter 30. november. To skudd på mål og fattige 43 % ballinnhav taler sitt tydelige, triste Roma-språk. Det brygger opp til storm.