Ny sjanse til forbedring

Et AS Roma i horribel form reiser til Verona for å finne seg selv. I likhet med Roma kaver Hellas Verona i mørket etter formen. Etter en meget oppløftende sesong sist har Andrea Mandorlini sitt lag plassert seg med halvannet bein i nedrykssonen. For øyeblikket befinner gialloblu seg på 16. plass, med fire poeng ned til Cagliari på den øverste nedrykksplassen.

Med fire tap og kun én seier på de siste fem kan laget til Panagiotis Tachtsidis skue lengselsfullt tilbake til samme tidspunkt i fjor, da de for alvor var med i kampene om å delta i Europacup. Nå sliter de i begge ender av banen, med de tidligere Roma-spillerne Luca Toni og Nico Lopez som toppscorerer med henholdsvis ni og fire fulltreffere hver.

Ting så langt lysere ut for Roma da det motsatte oppgjøret fant sted på Olimpico tidligere i høst. Roma slet lenge med å trenge gjennom et kompakt Verona-forsvar, men Alessandro Florenzi fant til slutt en åpning etter 75 minutter som ga Roma ledelsen. Mattia Destro fastsatte sluttresultatet til 2-0 med en scoring fra midtsirkelen.

Roma kommer fra et uavgjortresultat mot Feyenoord i en kamp der Garcias menn viste noen tendenser i første omgang, for så å dessverre se langt mer ut som seg selv i annen. Roma virker å være på tannkjøttet både fysisk og mentalt og sliter med det aller, aller meste. Som den Roma-baserte journalisten Luca Valdiserri skrev etter 0-0 kampen hjemme mot Parma; det virker som om laget har mistet GLEDEN ved å spille fotball.

Da gjenstår det å se om medisinen mot depressiv ball er å finne i Verona. Roma må i alle fall prøve å finne en løsning uten Maicon, Castan, Balzaretti, Strootman, Iturbe, Ibarbo og Lobont som alle er skadet. Verona må på sin side klare seg uten Sala, mens Rafael, G. Rodriguez og Valoti alle må evalueres nærmere kampstart.

Sannsynlige lagoppstillinger:

HELLAS (4-3-3): Benussi; Pisano, Moras, Marquez, Brivio; Ionita, Tachtsidis, Hallfredsson; J. Gomez, Toni, Jankovic

ROMA (4-3-3): De Sanctis, Florenzi, Manolas, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Gervinho, Totti, Ljajic

Kampstart er 15.00 og oppgjøret vises på Cmore Fotball.

Daje Roma!