Europa League: Feyenoord – Roma

Slutten av februar 2015. Foran sesongen hadde nok mange både håpet og trodd at Roma på dette tidspunktet skulle være med å kjempe om en kvartfinaleplass i Champions League. Stemningen var god, og selvtilliten var høy. Og det begynte bra, men mye har forandret seg. Roma har kun vunnet 3 ganger etter nyttår, og en av disse var en ufortjent seier mot lille Empoli på hjemmebane. Etter ekstraomganger.

Spillere blir skadet og syke i hytt og pine, og de som er friske sliter med å finne selvtilliten, formen og flyten, kanskje mest symptomatisk i form av en uinspirert og slapp Miralem Pjanic. Rudi Garcia har mått møte krittik både fra presse og fants, og mannen ser sliten ut. Til og med vesentlig eldre ut enn han gjorde på samme tid i fjor. I morgen kveld venter et potensielt sesongdefinerende returoppgjør med Feyenoord.

I kampen forrige torsdag viste Roma brukbare takter i deler av første omgang, og de gulrøde kunne gjerne ha ledet med flere mål til pause om Gervinho hadde vært mer giftig foran mål. Men dette betyr selvfølgelig fint lite i morgen. Roma må score, og samtidig helst ikke slippe inn mål. Å holde rent bur har laget forøvrig ikke prestert i en europeisk kamp siden 2009, 19 kamper siden.

For Roma er Iturbe tilbake i troppen, men om han er helt spilleklar er foreløpig noe uvisst. Florenzi er ute som følge av smellen han pådro seg i søndagens oppgjør med Verona. Vi forventer følgende lagoppstilling:

Roma, 4-3-3: Skorupski; Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Ljajic, Totti, Gervinho

Feyenoord, på sin side, greide så vidt å få med seg en seier hjemme mot Rotterdam-lillebror Excelsior i helgen. Feyenoord-sjef Fred Rutten må klare seg uten Wilkshire og Immers, begge ute med ute med gule kort. Dette regner som en aldri så liten svekkelse for nederlenderene, da dette er to spillere som faktisk har vært av lagets beste denne sesongen. Denne lagoppstillingen er forventet:

Feyenoord, 4-2-1-3: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, El Ahmadi; Vilhena; Toornstra, Kazim-Richards, Boetius

Kampen starter denne gang klokken 21:05 og vil bli vist på Cmore Fotball/Cmore Fotball HD.