Feyenoord 1-2 (2-3) Roma

Roma gikk meget fortjent videre i Europa League etter en skandalekamp i Rotterdam hvor hjemmefansen gikk så langt at dommeren måtte avbryte spillet. 

ljajic feyenoord

 

For Feyenoord-fansen er ikke kjent for å være mors beste barn og de tilreisende supporterne fra Nederland vandaliserte deler av den evige stad i forkant av forrige ukes kamp i Roma som til slutt endte 1-1.

Med 1-1 som utgangspunkt foran kvelden visste Rudi Garcia at Roma måtte frem å score på De Kuip og det var ikke langt unna at Totti nettopp gjorde det i åpningsminuttene da han prøvde seg på en frekk chip som endte utenfor i tillegg til et frispark i stolpen før 20 minutter var spilt.

Feyenoord var ikke mye farlig frempå i løpet av de første 45 og Romas sisteskanse for kvelden Skorupski måtte kun ut i full strekk ved en anledning da Toornstra fyrte av et ekkelt skudd som stusset like ved polakken. På returen var De Rossi farlig nære å bli utvist da han kom inn med en litt for høy albue på Kazim-Richards som jaktet returen.

Inne i en litt daff periode på slutten av første omgang prøvde Feyenoord-fansen og sprite opp stemningen med å kaste en oppblåst bar banan i retning Gervinho. Ivorianeren taklet situasjonen greit og fjerdedommeren måtte trå til for å fjerne bananen som kom fra tribunen.

Etter den lille «banan-pausen» ble det lagt til hele fire minutter av første omgang og godt inne i overtiden holdt Roma trykket oppe etter en corner og det hele endte med at Torosidis la et langt innlegg til Adem Ljajic som bredsidet ballen inn i mål og Roma gikk til pause med 2-1 sammenlagt.

Da lagene entret gresset til andreomgang var rollene snudd og presset lå på Feyenoord sine skuldre noe innbytteren Te Vrede ikke taklet særlig godt da han ble utvist for en stempling på Manolas kun 9 minutter ut i omgangen. Feyenoord-fansen var naturlig nok uenige i den avgjørlsen og viste sin motstand ved å kaste røykbomber og gjenstander ned på matta. Dommer Turpin fra Frankrike sendte begge lag ned i garderoben og kampen ble suspendert i 10 minutter til supporterne hadde fått roet seg.

Da kampen endelig ble sparket i gang igjen tok det ikke lang tid før hjemmefansen vrede ble til glede da Manu utnyttet en gigantisk forsvarsfeil hos Roma og satte inn utlikningen i det 57. minutt

Kun tre minutter fikk Feyenoord-fansen juble før Gervinho stilnet stadion da Torosidis nok en gang la inn og Gervinho fikk en enkel jobb med å sende gjestene tilbake i føringen. Med 2-3 sammenlagt var Feyenoord nødt til å finn nettmaskene to ganger til i løpet av den siste halvtimen og med kun 10 mann på banen ble det en umulig oppgave for laget som i tillegg hadde måtte se at reservekeeperen ble utvist fra benken.

En meget spesiell kamp som heldigvis endte godt for Roma som endelig fikk seg en seier igjen og litt selvtillit som kan komme godt med når Juventus trapper opp på Olimpico til mandagen.

PS! Trekningen til åttendelsfinalen foregår i morgen og disse lagene kan Roma møte: Dinamo Moskva (Russland), Zenit (Russland), Sevilla (Spania), Ajax (Nederland), Dinamo Kiev (Ukraina), Villarreal (Spania), Besiktas (Tyrkia), Fiorentina (Italia), Inter (Italia), Everton (England), Torino (Italia), Wolfsburg (Tyskland), Club Brügge (Belgia), Dnipro (Ukraina) og Napoli (Italia)

ljajic gervinho feyenoord