«Vi har sovet i en måned»

Roma fikk en etterlengtet opptur med seieren over Feyenoord i Rotterdam. Daniele De Rossi håper at Europa-avansementet nå for alvor har rista nytt liv i klubben.

«Nivået vårt droppet en periode denne sesongen. Alle de uavgjorte kampene gjør at vi er langt bak Juventus» sa De Rossi til Sky Italia.

Hvordan har du det? Er du fornøyd med din rolle?

«Det er flott å se motivasjonen til Rudi Garcia – han vil virkelig vinne med Roma. Angående min rolle er det sånn at med så mye talent i stallen så havner man på benken i blandt. Hvis et lag ønsker suksess må man oppgradere kvaliteten, og det betyr konkurranse.»

Juventus er ni poeng foran. Forandrer det kampens betydning?

«Nei, det forandrer ikke betydningen, men vi hadde sett for oss et annet scenario. Vi hadde håpet på en kamp hvor vi kunne tatt de igjen eller gå forbi på tabellen. For halvannen eller to måneder siden var vi tre eller ett poeng bak. Vi sovnet, vår eneste mulighet er å vinne på mandag.»

Hva er din analyse akkurat nå?

Fotball er vanskelig å reprodusere. Vi har hatt masse skader og det har hemmet oss. På toppen av dette mistet vi spillere til Afrikamesterskapet. Det har definitivt vært en tåkete periode, men med kvaliteten vi har i laget var det noen kamper vi definitivt burde ha vunnet. Kamper som kunne ha ført oss nærmere Juve.»