Når en sesong defineres – Juventus kommer på besøk

Veldig mye av årets sesong hviler på morgendagens toppkamp i Serie A. Juventus klarer seg med poengdeling, mens Roma må ta alle tre for å ha en realistisk mulighet til å fremdeles jage Scudetto-drømmen.

I en viktig periode av sesongen, har Roma klart seg over det første hinderet i Rotterdam, og laget så ut til å ha fornyet selvtillit. Det er en viktig seier laget har bak seg, og det er absolutt muligheter for at sesongen tar seg kraftig opp igjen. Med en lignende milepæl før jul, gikk det ikke så bra, og man måtte takke for seg i Champions League. I perioden som fulgte, ble vi godt kjent med poengdeling og stor luke opp til ligalederne. I morgen kan avstanden reduseres til seks poeng, og vi har kontakt.

Gamle venner, kapteiner og verdensmestre

Gamle venner, kapteiner og verdensmestre

Men vi skal ikke ta noe på forskudd.

Juventus er ikke den triveligste motstanderen, rent statistisk, for Roma, men dette gjør det så intenst mye bedre å slå dem. I fjor var det ingen andre enn utlånte Coppa Italia-helt, Pablo Osvaldo, som satte inn 0-1 4 minutter på overtid. Og vi husker godt dommeren, fiolinen og det urettferdige resultatet i Torino i oktober.

Gjestene kommer til Roma med en for så vidt god form i ryggen, og laget har klart å ta tre poeng i stedet for å ryke på uavgjorte resultat, til tross for dårlig spill, slik som sist mot Atalanta, for eksempel. Og Bianconeri har kun vunnet en bortekamp i serien i 2015.

Allegri får ikke ta med hverken Sturaro, Romulo, Asamoah, Marrone eller Pirlo til den Evige Stad, grunnet skader, men han har ingen utestengelser. De som skal passe seg for gult kort i Juve-drakten er Ogbonna, Pogba og De Ceglie.

Som vanlig, har Rudi Garcia en skadeliste lenger enn kommentarfeltet til en middels blogger. Balzaretti og Leandro Castan får vi nok ikke se mer i år, og med seg på listen har de Calabresi, Doumbia, Ibarbo, Lobont, Maicon, Marchegiani, Pellegrini og Strootman. Eneste nye mannen på listen, er Doumbia, som heller ikke denne gangen får vist hvorfor Sabatini hentet ham.

Romas tropp består da av: Astori, Holebas, Cole, Curci, De Rossi, De Sanctis, Florenzi, Gervinho, Iturbe, Keita, Ljajić, Manolas, Yanga-Mbiwa, Naiggolan, Paredes, Pjanić, Sanabria, Skorupski, Spolli, Torosidis, Totti, Uçan og Verde.B_Awz4uXAAAy_GA

Med Iturbe skadefri igjen og Florenzi på bena, har Garcia mange valgmuligheter overfor seg. Det er uvisst hvor mye midtukekampen sitter i bena på spillerne, så laguttaket vi foreslår her i dag, trenger ikke å samsvare med de 11 som entrer gresset i morgen kl 21:00.

 

De Sanctis; Torosidis (Florenzi), Manolas, Yanga, Holebas (Cole); De Rossi, Nainggolan (Keita), Pjanić; Ljajić (Florenzi), Totti, Gervinho. Men som nevnt er Iturbe kampklar, og kan være et alternativ, sammen med Verde, men vi tror det heller mot ellveren uten parentes.

Alles øyne rettes mot Olimpico i morgen kveld, og ingen kan love at det skal gå skandalefritt for seg. Alle vet hva som står på spill, og det eneste som kan gi Giallorossi 3 poeng, er dersom alle spiller opp imot sitt beste. Så får vi se hva dommertrioen finner på. Dette er en kamp det ikke er så lett og glede seg til, men jeg håper at jeg kan finne meg selv på en fotballpub i Stavanger i morgen i 23-tiden, uten fingernegler, og tenke: It’s on!

DAJE!!B-834eLXEAAt1A1