Torsdagsnotiser

Siden pressen allerede har overlatt seriegullet til Juventus, og siden det kun er tre måneder igjen til overgangsvinduet, dukker noen velkjente navn opp i diverse nyheter. Calciomercato melder at interessen for Wolfsburg-back Rodriguez fremdeles lever i beste velgående. Omtrent i samme åndedrag forklares det fra flere hold at prisen på sveitseren er for voksen for Sabatini, så derfor skal man stille inn siktet på en annen kjenning fra overgangsrykter, nemlig Augsburg sin Abdul Rahman Baba.

Samtidig mener en samlet presse at Roma er på utkikk etter en ny keeper også. Ikke uventet dukker stort sett de samme navnene vi er kjent med fra før opp også her. Inters Handanovic, Genoas Perin, Neto fra Fiorentina (hvis agent dementerte påstanden om signering for Juventus i forrige uke), St. Etiennes Ruffier, Mandana fra Marseille og, sist, men ikke minst Salvatore Sirigu fra PSG.

Det er kanskje ikke det vanskeligste i verden å komme opp med tilfeldige overgangsmål, så lenge man blander faktorene Italiensk storlag og fransk trener. Da popper navn som Mandanda, Ruffier og Sirigu opp.

I tillegg blir det selvsagt avgjort at Benoit Assou-Ekotto skal signere for Giallorossi, siden han befant seg på Olimpico på mandag. Tottenham har løst 30-åringen fra kontrakten, og siden Sabatini har vært i kontakt med London-klubben tidligere, er dette enkel matte. Men vi får se om Roma ønsker å signere en spiller det ikke er plass til i et engelsk lag som søker nesten det samme som Roma. Tatt i betraktning at fransk-kameruneren ble diagnostisert som fotballinnvalid da han var 23, er dette kanskje ikke det sikreste valget. Dem som setter pris på ironi kan tenke litt på at Sabatini ønsket å tilby Balzaretti til Tottenham i en byttehandel i august 2013.

Men det skjer tydeligvis mer i England på overgangsfronten. Walter Sabatini skal, utenom Glen Johnson, også ha ambisjoner om å hente Manchester Citys James Milner til Italia. Det hevdes at Roma får sterk konkurranse fra Liverpool om å hente den tidligere Aston Villa spilleren, som er på utgående kontrakt.

Andre rykter, som heller ikke befinner seg i den nytenkende enden av skalaen, omfatter (naturligvis) Luiz Adriano, Jackson Martinez og Paolo Dybala. Det mest interessante navnet som dukker opp i overgangsryktene, er Monacos Geoffrey Kondogbia. Det mest utfordrende med denne spilleren er at Arsenal sikkert ønsker å kjøpe ham, da han var instrumental forrige tirsdag da laget fra fyrstedømmet ødela ‘The Gunners’ på Emirates forrige uke. Manchester United har også lasersiktet på midtbanespilleren, som de mener er en ‘ny’ Paul Pogba. Uten at han ligner noe nevneverdig…

11015071_849886261717159_5520694677596930347_n

Foran søndagens bortekamp er det ennå ikke sikkert at Holebas kan spille. Han har pådratt seg influensalignende symptomer, og vi får ikke endelig svar om han blir med i troppen før til helgen.

På grunn av utestengelser kan heller ikke Torosidis (typisk Juventus-utvisning) eller Yanga-Mbiwa (gule kort) bli med. Rudi Garcia må også klare seg uten Maicon, Ibarbo, Castan, Strootman og Balzaretti.

På trening i dag var Doumbia med på noen lette oppvarmingsøvelser, samt spilte litt fotball med resten av gruppen, mens Pjanić, Totti og Ibarbo trente fysikk.

Slik det ser ut i dag, må Garcia bilage seg på å gjøre hele tre bytter i forsvarsfireren fra mandagens kamp, der Florenzi og Cole tar hver sin back, og Manolas får besøk av Astori i midten. I angrep tyder alt på en uforandret trio i Ljajić, Totti og Gervinho.

God helg og Forza Roma!

45149