Roma reiser til Verona

Etter en oppløftende innspurt mot serieleder og det som til slutt blir serievinner Juventus mandag, reiser Roma nå til Verona for å møte de seiglivede flyvende eslene til Chievo.

Gialloblu kjemper nær sagt som alltid for å unngå nedrykk til Serie B, noe de stort sett greier. Chievo ligger for øyeblikket på en 16. plass etter ha plukket 25 poeng. Hjemme på Bentegodi har poengfangsten vært forholdsvis skral, med stusselige to seire. I likhet med Roma har Chievo en forkjærlighet for å dele poengene med motstanderen, og fem av sesongens hjemmekamper har endt uavgjort, mens seks har endt med tap. Med stusselige ti mål scoret på eget gress, bør Chievos offensive slagkraft være overkommelig og hanskes med til og med for et rystende Roma-forsvar.

Roma er pent nødt til å hente inn poeng, og aller helst tre. Torino ga Rudi Garcia en hjelpende hånd forrige helg da de slo Napoli, men laget til Benitez er fortsatt bare fire poeng bak Roma. 8. februar var forrige gang Roma tok med seg tre poeng fra bortebane da de slo Cagliari, en annen nedrykkskandidat, etter den strålende kampen til Daniele Verde. I Verona har Roma forøvrig nettopp vært, da de delte poengene med Chievos byrivaler Hellas. Mange frykter nok et lignende utfall denne gang.

«Vi er nødt til å reprodusere det positive fra de siste kampene, som intensiteten på slutten av Juventus-kampen, mot Chievo. Vi vil dra dit for å spille så godt vi kan og for å vinne», sa Rudi Garcia på pressekonferansen før avreise Verona.

«Juve? Jeg snakker bare om eget lag. Vi må forsvare posisjonen vår.»

Garcia møtte kritikk fra en del hold for å vente for lenge med å benytte seg av benken sin mot Juventus.

«Bytter ved pause gjør jeg veldig sjeldent, og det gjelder de fleste trenere. Hver kamp er annerledes og det er en tanke bak hvert eneste bytte.»

Seydou Keita har hatt en god sesong i Roma, og ryktene går nå på at han er i ferd med å forlenge avtalen som går ut ved sesongslutt.

«Nå er ikke tiden for å snakke om dette. Jeg kan si at jeg er fornøyd med ham, han er en god spiller og en stor leder.»

Kortene haglet etterhvert i Juve-kampen, noe som betyr at Roma er uten Torosidis og Yanga-Mbiwa søndag. Strootman, Castan, Balzaretti, Maicon, Ibarbo og Lobont er stadig ute med skade.

Hva gjelder lagoppstilling gjenstår det å se om De Rossi og Totti får starte etter en skuffende oppvisning mot Juventus. I så fall får vi trolig se Nainggolan og Iturbe fra start på deres bekostning. Inn for Torosidis kommer Florenzi, mens Astori erstatter Yanga-Mbiwa.

Frey er det eneste fraværet Maran har å bekymre seg over.

CHIEVO (4-4-2): Bizzarri; Mattiello, Cesar, Dainello, Zukanovic; Schelotto, Izco, Radovanovic, Hetemaj; Meggiorini, Pellissier

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Florenzi, Manolas, Astori, Holebas; De Rossi, Keita, Nainggolan, Gervinho, Totti, Ljajic

Kampstart er 15.00 og vises på Cmore Fotball.

Daje Roma!