Albinoblekt Roma i Verona

Det ble atter en gang som man har begynt å vente seg av dette Roma-laget: Uavgjort og et offensivt maskineri uten en dråpe olje.

Juventus har for lengst stukket i fra, og det gjelder for Roma å vinne kamper slik at man kan sikre seg CL-spill også neste sesong. Fortsetter Roma som de har gjort siden oktober kan fort Napoli forsvinne forbi og Totti og co. må da ut i play-off.

Da må lag som Chievo slås. Men på Bentegodi virket aldri Roma spesielt nære tre poeng. Om noen skulle stukket av med hele poengkista var det vertene som var nærmest. De Sanctis nektet Paloschi scoring tidlig i første omgang etter først å ha vært passiv i feltet. Roma på sin side prøvde til stadighet å komme rundt på kantene med Gervinho og Iturbe. Ingen av de hadde imdlertid dagen, og da Gervino endelig fikk et lite forsprang på sin oppasser gikk avslutningen til side for mål. 0-0 til pause, i en omgang hvor Roma så sjanseløse ut over hele banen. Bakover rådet det panikk, angst og en ekstrem uvilje til å gjøre det enkelt, mens det fremover var relasjoner som tydet på at disse spillerne aldri hadde verken sett eller hørt om hverandre før.

Da blir nok heller første omgang husket for det horrible beinbruddet til Federico Mattiello. I en 50/50 duell mot Radja Nainggolan var den Juventus-eide spilleren maks uheldig og brakk beinet. Vi i Roma Club Norvegia og asroma.no sender våre beste ønsker til Mattiello med håp om en rask og vellykket rekonvalesensperiode. Forza Federico!

Andre omgang ble heller ingen stor affære. Chievo truet med noen skudd fra distanse, mens Roma stort sett satte seg fast. Ikke engang forholdsvis tidlige bytter kunne gjøre noe med dét. Alt i alt ble det som på papiret skulle være grei skuring for Roma noe som i langt større grad lignet på en knokkelkamp mellom to traktorlag fra Championship. Defensivt sliter Roma med de mest elementære ting, mens det fremover ser ut som et orkester hvor alle har forskjellige instrumenter og vidt forskjellige noteark.

Denne trenden begynner nå å bli fryktelig langvarig og det kommer til å stilles stadige mer kritiske spørsmål til Rudi Garcia. Det er absolutt ingenting som minner om forrige sesongs Roma.

Spillervurderinger

Morgan De Sanctis – 6.5: Åpner svakt med å være passiv i feltet, men retter det opp med en strålende redning. Er med på alt Chievo kaster mot ham og holder buret rent. Svak med beina.

Alessandro Florenzi – 6.5: En av Romas minst svake utespillere. Har noen fine forseringer og er en pådriver for at det skal være tempo på tingene. Slår også noen utsøkte innlegg, men mottakerene dukket aldri opp. Naturlig nok mye å gå på defensivt.

Kostas Manolas – 6: Har i motsetning til sin stoppermakker en viss formening om hvordan man forsvarer seg. Ser svakere ut som en konsekvens av å spille med en makker han ikke passer sammen med. Dras litt for ofte ut av posisjon, og etterlater seg mye rom. Holdt på kløne det til da han rotet seg inn i Keitas klareringsforsøk.

Davide Astori – 5: Ser ut til å ha en internkonkurranse med seg selv i hvordan å løse enkle situasjoner på mest mulig komplisert måte. Prøver brassesparkklarering i egen målgård med mann i rygg, avventer å sentre før Chievo har fått satt inn press over hele banen, opphever til stadighet offsidelinja og er stort sett på bærtur. Stanser en kontring etter 85 minutter på en fin måte, men det ble med det. Bør sendes tilbake til Sardinia med A-post når sesongen er omme.

Ashley Cole – 5.5: Lider av det samme syndromet som mange andre Roma-spillere; den manglende evnen til å gjøre to gode ting etter hverandre. Er fint med fremover ved flere anledninger, men god involvering nummer én følges opp av svak involvering to. Får nesten spilt Iturbe alene igjennom. Horrible feilpasning i første omgang kunne endt i baklengs.

Seydou Keita – 5.5: Lang fra der han var mot Juventus. Makter ikke å sette sitt preg på kampen, men har noen gode bidrag defensivt. Er nødt til å i større grad være foregangsfigur for balltempo og bevegelse.

Leandro Paredes – 6: Får tillit fra start og prøver så godt han kan. Forsøker flere ganger å bryte gjennom, men sliter med presisjonen. Pjanic sitt inntog senere i kampen viser at det ikke er noe i veien for at Paredes får flere sjanser fremover.

Radja Nainggolan – 5.5: Er milevis unna å være den han var i høst. Jobber og sliter, men får til forsvinnende lite med ball. Kanskje preget av benbruddet til Mattiello.

Gervinho – 5.5: Frustrende nok en gang fra en av forrige sesongs protagonister. Mangler snerten i driblingene han har hatt tidligere, og ikke minst ser en del av troen på at han komme forbi ut til å ha forsvunnet. Kunne ha blitt helten, men avslutningen på tampen av første omgang gikk utenfor.

Francesco Totti – 5.5: I det store og det hele en svak forestilling fra Il Capitano, ispedd noen glimt av storhet som da han rykket fra Chievo-forsvaret med både fart og teknikk. Ble dessverre meid ned av Dainelli.

Juan M. Iturbe – 5.5: 10 for innsatsen som alltid, men får, foruten en fin pasning til Gervinho på sjansen i første omgang, til svært lite med ball. Må snart putte poeng i målpoengprotokollen.

Daniele Verde (30′) – 6: Fikk tidvis vist noe av det han har på lager, men med et Roma som stort sett ikke foretok seg noe, ble det vanskelig for unggutten. Kom seg nesten gjennom, men det stoppet dessverre opp.

Adem Ljajic (30′) – 6: Bidro med to fine raid som kunne/burde endt i målsjanse. Ellers usynlig.

Miralem Pjanic (10′) – N/A: Spiller ikke lenge nok til å få vurdering, men var dårlig.

Rudi Garcia – 5: Etter å ha i perioder sett bedre ut de siste par kampene var Roma i dag tilbake til å se hjelpesløse ut i samfulle 90 minutter. Ser ikke ut til å ha noen levedyktig løsning på problemene laget har hatt siden leksjonen hjemme mot Bayern München. Det kan ikke bare skader og suspensjoner ta skylden for.