Europa League: Fiorentina – Roma

I morgen kveld er det duket for første del av årets åttendelsfinale i Europa League, og Roma skal reise til Firenze og spille mot de fiolette på Artemio Franchi. Kanskje en litt kjedelig trekning, men det som står på spill kan slett ikke beskrives slik. Det er hyggelig med nervefylte midtukekamper for oss Roma-supportere, noe som virkelig har vært mangelvare de siste sesongene Spesielt i utslagsrundene har de selvsagt en ekstra spenning i seg.

Denne gangen er det kanskje litt for spennende, da utfallet av denne kampen er meget vanskelig å spå. Vincenzo Montella er en mann som underskrevede både har vært svært glad i som spiller og sett på med respekt som manager både for Roma og for Fiorentina. Det som er nytt ettersom denne sesongen har utviklet seg, er en følelse av frykt når Roma skal møte Montellas Viola.

Roma har spilt mot Fiorentina hele tre ganger allerede i år, og fasiten sier 1-1-1. Resultatene kan sies å ha vært nogenlunde rettferdige i alle disse matchene, men sett fra Romas perspektiv er kurven definitivt nedadgående. Vi hadde omtrent ingenting å stille opp mot da Mario Gomez sendte oss ut av Coppaen, og dette har stort sett vært tilfellet i de få kampene Roma har spilt etter den kvartfinalen. Fiorentina, på sin side, har både vært langt nede og langt oppe siden den gang. Etter å ha fullt fortjent slått ut Tottenham i forrige runde av Europa League, etterfulgt av borteseire både mot Inter og mot Juventus, måtte de se seg slått hele 4-0 av et usympatisk babyblått lag på Olimpico mandag denne uken.

Dette er tungt for en romanista å skrive, men kanskje kan Rudi Garcia lære noe av hva Lazio presterte mot Fiorentina? Franskmannen var åpenbart misfornøyd med  innsatsen til laget sitt etter den søvndyssende affæren mot Chievo søndag, noe som har ført flere kilder til å mistenke visse utskiftelser i startelleveren. Totti har for øvrig trent alternativt grunnet en sliteskade, og vil trolig ikke spille i det hele tatt. Vi tror på følgenede lagoppstilling:

Roma, 4-3-3: Skorupski; Holebas, Yanga-Mbiwa, Manolas, Torosidis; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Ljajic, Doumbia, Gervinho

Fiorentina, på sin side, har Mario Gomez og Stefan Savic på skadelisten, i tillegg til at Gilardino og Diamanti ikke er med i troppen til Europa League. Sannsynlig lagoppstilling blir derfor som følger:

Fiorentina, 4-3-3: Neto; Pasqual, Basanta, Rodriguez, Richards; Valero, Pizarro, Fernandez; Salah, Babacar, Ilicic

Kampen starter klokken 21:05 og vil bli vist på Cmore Live / Cmore Live HD.