Roma kloret til seg 1-1 i Firenze

Å møte Montellas Fiorentina på Artemio Franchi er aldri en enkel oppgave. Når du allerede etter 30 minutter har måttet bytte ut to spillere pga skader og den ene angriperen din brenner en straffe midtveis i andre omgang, kan ting tyde på at du rett og slett ikke har dagen i dag. Sånn sett er dette et resultat Roma kan leve svært godt med.

Med Totti og Gomez ute med hver sin skade ble det straks litt mer romslig i de respektive angrepene, men det var Fiorentinas midtbane som startet kampen best. Borja Valero og David Pizarro var begge hissige med skuddfoten, og særlig sistnevnte virket i overkant ivrig på å senke sin gamle klubb. Det lilla presset ga til slutt uttelling, da en feil av De Rossi lot nyervervelsen Salah tre gjennom Josip Ilicic. Sloveneren banket ballen opp i krysset, og det så ut til å bli nok en tung kveld for Roma.

Tyngre skulle det bli, da De Rossi til slutt måtte gi etter for det som nå ser ut til å være en forstuet ankel, og kapteinen ble erstattet av Miralem Pjanic. Kort tid etter fulgte Manolas etter med en ryggskade, og dermed var det duket for den ikke så altfor tillitsvekkende duoen Astori-Mbiwa. For å toppe situasjonen pådro Radja Nainggolan seg et gult kort, og må dermed stå over returkampen i hovedstaden.

Skadene så merkelig nok ut til å egge opp romerne, og Nainggolan, Florenzi og Ljajic hadde alle gode sjanser til å utligne. Montella måtte mot slutten av første omgang også gjøre en omrokkering i oppstillingen, da Pizarro tuslet av banen med skade og ble erstattet med Mati Fernandez.

Etter en times spilt gikk Iturbe overende i feltet etter et møte med Neto, og dommeren pekte på straffemerket. Den avgjørelsen kan nok diskuteres, men Neto fulgte i alle tilfeller opp med å parere en heller svak straffe av Ljajic, som fulgte opp missen mot Genoa med å også brenne straffe mot sin tidligere klubb. Roma fortsatte dog å presse, og press betaler seg, som kjent.

Som mot Juventus for et par uker siden var det en heading av Keita som sørget for 1-1, da den tidligere Barcelona-spilleren styrte en corner fra Florenzi bak en sjanseløs Neto. Et ekstremt viktig bortemål for Roma var et faktum, og Montella ble stående og lure på hvordan i all verden Fiorentina slapp et skadeskutt bortelag inn i kampen…

På mandag venter smått ugreie Sampdoria på Olimpico, i det som har blitt en ren kamp for å beholde 2. plass og direkte CL-spill.
At det har blitt i overkant mange uavgjorte på Roma den siste tiden er ingen hemmelighet, men i kveld skal vi faktisk være godt fornøyd med det som kan vise seg å være et bra grunnlag for å kapre en plass i kvartfinalen.