Glen Johnson nærmer seg Roma

Før og under januarvinduet florerte det rykter om at Roma vurderte å signere Liverpools høyreback Glen Johnson. Den engelske forsvarsspillerens kontrakt går ut til sommeren, og det var derfor grunn til å tro at en overgangsutgift ville bli av den symbolske sorten. Men januar kom og gikk og Glen Johnson ble værende på Merseyside.

Men nå nærmer det seg sesongslutt, og dermed jobber både Sabatini og italiensk presse med å legge en spillerkabal for neste sesongs Roma. I dag hevder både Gazzetta dello Sport og SportItalia at forhandlingene mellom Roma og Johnsons agent skal være på et avansert stadium. Agenten skal attpåtil ha vært i den evige stad for å møte Walter Sabatini.

Selv hadde Johnson følgende å si om et eventuelt utenlandseventyr tidligere i uka: Det ville vært fantastisk for ungene å flytte utenlands, men det tenker jeg ikke på ettersom vi har to måneder igjen her. Vi får bare vente og se.»

Roma har tidvis slitt på høyrebacken i år. Maicon har slitt med skader og en voldsom VM-nedtur ser ut til å ha hatt innvirkning på prestasjonene hans. Dermed har Torosidis og Florenzi måtte bære mye av tyngden på høyrebacken.

Allikvel ville det være overraskende om Roma skulle gå for Johnson, tatt i betraktning den sparsommelige sportslige suksessen Ashley Cole har brakt med seg. Ryktene har dog fått såpass solid vind i seilene at det er vanskelig å tro at det ikke ligger noe i det. Samtidig settes andre høyrebacknavn i forbindelse med Roma, som Torino-duoen Bruno Peres og Matteo Darmian. De to vil åpenbart være dyrere enn Johnson, all den tid han kan komme gratis, men vil trolig ta til takke med en lavere lønn enn engelskmannen, som har nytt godt av lønningsnivået i Premier League.

Hva som virkelig er planen er det trolig bare Walter Sabatini som vet.