Uavgjortspesialistene møtes til dyst

Romas første uavgjort denne sesongen kom i høstoppgjøret mot Sampdoria og siden den gang er det et resultat som har gjentatt seg litt for mange ganger og forhåpentligvis kommer Roma tilbake på vinnersporet mandag kveld.

holebas sampdoria

For statistikken til Roma er dyster og lese om dagen og etter at Roma reddet uavgjort på torsdag mot Fiorentina står Rudi Garcia mannskap oppført med hele 11 uavgjort på de siste 14 kampene i alle turneringer og en må tilbake til november for å finne sist Roma vant på Olimpico (i ordinær tid). I Serie A har det blitt 8 poengdelinger på de siste 9 kampene og på Olimpico har det ikke vært en seierherre på de siste seks ligakampene.

Selv om det har vært dårlig med poengfast i det siste ligger Roma fortsatt på 2.plass, men Juventus har seilt i fra og ligger nå 14 poeng foran. Bakfra begynner Lazio og Napoli og komme på skuddhold og har nå kun fire poeng opp til Roma, dermed begynner det snart å haste med trepoengere om Roma skal holde de lyseblå bak seg hvorav bynaboene har virkelige fått blod på tann og står med fire strake seire.

For å snu den vonde trenden må Rudi Garcia greie seg  uten Nainggolan som er suspendert mens Ibarbo, Manolas, Maicon og De Rossi er skadet sammen med de «vanlige» Strootman, Castan og Balzaretti. Totti er skadefri igjen og med i troppen, men det er ventet at han tar plass på benken og gir plass til angrepstrioen Gervinho-Ljajic-Iturbe.

Sampdoria har hatt en meget god sesong og er for alvor med i kampen om Europa-spill neste sesong der de i skrivende stund ligger på en 6. plass, kun fire poeng opp til Lazio som innehar 3.plassen som gir Champions League-spill neste sesong. Etter en litt tung periode med fem kamper uten seier (inkl. 5-1 mot Torino) har Mihajlović sine menn kommet tilbake på vinnersporet med to strake seire mot Atalanta og Cagliari.  Sampdoria er uten suspenderte Acquah mens  Fabrizio Cacciatore, Alessandro De Vitis, Ezequiel Munoz og Luca Rizzo er ute med skade.

Roma står bokført med 11 uavgjorte denne sesongen, mens Sampdoria har fått med seg 12 så langt og kun Empoli med sine 15(!) er bedre enn lagene som trapper opp på Olimpico i morgen.

Apropos Olimpico har det søndag blitt spilt rugby og ved de tidligere anledningene har ikke gressmatten vært på topp når det skal spilles fotball dagen etter.

Forventede lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): De Sacntis; Florenzi, Astori, Mbiwa, Holebas; Pjanic, Keita, Paredes; Gervinho, Ljajic, Iturbe

Sampdoria (4-3-3): Viviano; Regini, Romagnoli, Silvestre, De Silvestri; Soriano, Palombo, Obiang; Eder, Okaka, Eto’o

 

Kampstart er 21.00 og kampen sendes på C More Fotball.