Europa League: Roma – Fiorentina

109 dager. Det er svaret på hvor mange dager det vil være siden forrige hjemmeseier for Roma når de entrer banen torsdag kveld for returoppgjøret mot Fiorentina. Det femte (!) møtet med Viola for sesongen vil uungåelig være med på å definere sesongen, og en seier vil være svært viktig for psyken en skjør og slitende ulveflokk som har Lazio pustende ubehagelig tett opptil nakken.

I forrige uke gjorde imidlertid Roma en helt grei innsats i Firenze, iallfall bedre enn mange hadde fryktet på forhånd. Faktisk kan man si at Roma var uheldige som ikke satt flere mål, spesielt ved Ljajic som mislyktes både på mer eller mindre åpent mål og senere på straffe. For øvrig var Roma meget uheldige (eller kanskje inneffektive) i søndagens oppgjør mot Sampdoria også, en kamp hvor man fort kunne ledet med tre mål til pause om marginene hadde vært snillere, eller om vi hadde hatt en god gammeldags klinisk målscorer på laget.

I forhold til forrige ukes oppgjør vil nok startoppstillingen være noe forandret grunnet skadene De Rossi og Manolas plukket opp i Firenze. I tillegg er Nainggolan ute med suspensjon. Dermed vil nok laget se ganske så likt ut som det gjorde på søndag, med unntak av at Skorupski tar plass mellom stengene, som har blitt sedvane da det er europeisk kamp det er snakk om. Muligens vil vi også se Ljajic fra start til fordel for enten Gervinho eller Iturbe, selv om vi alle har forstått at det skal svært mye til for at Gervinho skal falle ut av Rudi Garcias favør.

Roma, 4-3-3: Skorupski; Holebas, Astori, Yanga-Mbiwa, Torosidis; Keita, Florenzi, Pjanic; Gervinho, Totti, Ljajic

Vincenzo Montella og Fiorentina, på sin side, fikk David Pizarro på skadelisten forrige møte, men vil nå ha Babacar helt friskmeldt. For øvrig vil nok laget se nogenlunde likt ut som i forrige ukes kamp.

Fiorentina, 4-4-3: Neto; Alonso, Basanta, Rodriguez, Tomovic; Badelj, Aquilani, Valero; Salah, Babacar, Joaquin

Kampen starter klokken 1900 og vil bli vist på CMore Fotball / CMore Fotball HD. Daje!