Når uavgjort blir til tap – eller mange tanker i en berg og dalbane

På tribuene etter første omgang ble Radja NAINGGOLAN-TIFOSI-900x672Nainggolan oppsøkt av sinte Romanisti, som ønsket å fortelle hva de syns om hans kolleger på banen. De sinte supporterne gjorde det klart at de ikke var ute etter Ninja, personlig, men at han måtte ta med seg ordene deres til lagkameratene.  Ingen ringere enn Vincent Candela (som sitter noen få rader lengre nede på ærestribunen) kom Radja til unnsetning, og tok ham med seg til VIP-området.

Før dagens trening, hadde ca. 30 Romanisti møtt opp utenfor Trigoria. De fikk selvsagt raskt følge av politi og Carabinieri, som skulle forhindre trefning. Da Rudi Garcia ankom, ble han overraskende nok ikke gjenstand for fornærmelser eller kritikk. De oppmøtte var også sparsommelige på kritikk da spillere som Skorupski og Florenzi ankom.

Da Walter Sabatini ankom, ble han gjenstand for konfrontasjon. Sportsdirektøren møtte de oppmøtte, og ba dem innstendig om å støtte laget.

Sabatini sa det så fint: Siamo sempre secondi in classifica, aiutate questa cazzo di squadra!(noe som oversetter til noe sånt som ‘vi er fremdeles på andreplass på tabellen, hjelp dette jævla laget!’)

På pressekonferansen foran Cagliaris kamp mot Milan, ble Zeman spurt om hva han mente om protestene til Romas tilhengere, og svaret var ganske fornuftig. «I en så stor klubb som Roma disputerer man ethvert nederlag, og det er helt normalt for fansen å protestere, for laget har ikke vunnet på lenge»

541625_10152791404784139_1569748704884528365_n

Kritikken rettet mot Sabatini, kan ikke sies å være helt ubegrunnet. Man har brukt €40M på spillere som kun har ett seriemål i mellom seg. Iturbe, Doumbia og Ibarbo. Sistnevnte har vært uheldig med skade, fra første kamp. Det har dog Iturbe også, men han har i det minste fått flere muligheter enn sine nevnte kolleger. At jeg, personlig, har kalt Doumbia Shabani Nonda, står fremdeles til lags, og jeg har tydeligvis fått flere meningsfeller i Hovedstaden. I en artikkel på romaforever.it, spekuleres det i Sabatinis avgang etter overgangsvinduet i sommer. På en annen side, er jeg selvsagt enig med Sabatini. Man SKAL stå bak laget, uansett. Jeg mener vi er ett år foran skjema, og ser ingen poeng i en ‘quick fix’ til tross for at man er nysgjerrig på hva Spalletti kunne utrettet med et kjøpesterkt Roma, og uten Mexes (les: frykten for strekk i laget)

Garcia ønsker at laget reiser til Cesena allerede i dag, noe han ikke har fått ‘go’ på av Romastyret. Saken skal diskuteres videre i løpet av dagen. Får han viljen sin, er dette hans første ritiro.
I skrivende stund har det blitt klart at laget er i ritiro, og blir isolert frem til avreise i morgen formiddag. Kampen mot Cesena spilles søndag kveld 20:45

Og da vi har kommet inn på kampen søndag, kan vi like godt gå gjennom hvem som er kalt opp til, noe som blir, en enormt viktig kamp!

Seydou Keitas skade skal re-evalueres først i morgen, men det ser ut til at midtbaneveteranen har en forstuelse i sitt venstre kne. Keita er, som kjent, suspendert mot Cesena pga. utvisningen mandag. I tillegg er Miralem Pjanić også utestengt. Listen på spillere som er skadd, er litt lengre.

Yanga-Mbiwa, (Keita, men det visste du allerede), Maicon, Sanabria, Leandro Castan, Strootman og Balzaretti.

Det funderes i fem endringer fra gårsdagens startellver, og man har grunn til å tro at disse skal starte: De Sanctis; Torosidis, Manolas, Astori, Holebas; Paredes, De Rossi, Nainggolan; Gervinho, Totti, FLorenzi. På benken vil da Skorupski, Lobonţ, Spolli, Cole, Calabresi, Uçan, Pellegrini, Ibarbo, Doumbia, Iturbe, Ljajić, og Verde sitte.

Da bør arbeidsoppgaven være relativt enkel: Bruke de siste 11 seriekampene på å sementere 2. plassen. Deretter må man bli litt Stalinist, og kjøre en real utrenskning. For å gå ‘full circle’ og avslutte med kritikken rettet mot spillere, har spillere som Cole, Holebas, Astori og Yanga-Mbiwa blitt omtalt som mer skadelige enn ubrukelige…

Både Totti og Florenzi prøver å beklage seg overfor fansen, samt roe dem ned

Både Totti og Florenzi prøver å beklage seg overfor fansen, samt roe dem ned

 

Siste ord er neppe sagt, og man kan kun tenke seg til hva som blir virkelighet dersom Roma ikke slår Cesena søndag.

 

PS! Ljajić er kalt opp til Serbias landslagstropp foran kampen mot Portugal i slutten av mars.

 

Forza Roma per sempre!