Keeperkabalen

Gårsdagens bursdagsbarn Morgan De Sanctis (38) er Romas sisteskanse. Bak ham i køen står Lukasz Skorupski. Til sommeren må Roma gjøre noe med keepersituasjonen; De Sanctis er en gammel mann, mens Skorupski ikke ser ut til å ha kvalitetene som skal til for å vokte buret til en klubb med Romas ambisjoner.

I følge ryktene skal Morgan De Sanctis og klubben være enige om at han neste sesong primært innfinner seg på benken før han trolig legger opp. Videre skal Lukasz Skorupski ut, og det er vel absolutt ingenting som tyder på at Roma har tenkt å gi ansvaret til Gianluca Curci. Dermed må friskt blod inn mellom stolpene. Det samme har skjedd flere ganger de siste sesongene, men det som har fulgt etter Doni og Julio Sergio har vært alt annet en imponerende. Både klubben og supporterne trodde man hadde skutt gullfuglen da Nederlands landslagsmålvvakt Maarten Stekelenburg trakk på seg gulrødt. Så feil kan man ta. Den tidligere Ajax-målvakten var dårlig mellom stengene og enda dårligere utenfor banen. Han mistet plassen til Mauro Goicoechea, som var en fin fyr, men en elendig keeper.

Deretter kom Morgan De Sanctis inn før fjorårssesongen og tok alle på senga med sitt storspill. Han har ikke holdt det samme nivået denne sesongen, og nå skal altså han og klubben være enige om at en ny burvokter skal få tillit fra neste sesong.

Et navn det har blitt snakket mye om er Inters Samir Handanovic. Den solide sisteskansen skal være svært lite lysten på nok en sesong uten Champions League-fotball. Dersom Roma kan sikre denne garantien til neste sesong kan Handanovic ta turen sørover fra Milano. Inter kan på sin side være villige til å cashe inn, ettersom kontrakten hans går ut sommeren 2016.

Samtidig som Handanovic sin kontrakt med Inter løper ut til neste sommer, gjelder det samme for Petr Cech. Chelsea-keeperen har stort sett måtte se kampene fra benken denne sesongen, ettersom Thibaut Courtois har vært førstevalget til de blå. Han vil dermed trolig være meget lysten på en overgang til sommeren. Cech er to år eldre enn Handanovic.

I følge Corriere Della Sera vurderer også Sabatini Tottenhams Hugo Lloris. At Roma muligens kan tilby CL-fotball, mens Spurs trolig ikke kan det er vel det eneste som taler for. Selv med Champions League er det imdlertid vanskelig å se hvordan Roma skal få en storfisk av dette kaliberet på kroken. Med fire år igjen av sin kontrakt på White Hart Lane vil Lloris dessuten koste skjorta, uansett hvem som måtte prøve seg.

Stéphane Ruffier er et kjent navn for alle som har lett etter en god, men billig keeperløsning på FM. Den 28 år gamle franskmannen vokter buret til St. Etienne og har fått med seg to landskamper for Frankrike. En overgang kan sikkert la seg realisere, men må karakteriseres som en langt mer usikkert kort enn eksempelvis Cech og Handanovic.

Et siste navn som blir nevnt er PSGs italienske sisteskanse Salvatore Sirigu. Den tidligere Palermo-keeperen har voktet buret i Paris vel siden overgangen fra Serie A. Dersom PSG mot formodning skulle finne på å kaste penger etter en ny keeper i sommer, vil Sirigu neppe ha problemer med å finne seg en ny arbeidsgiver. En overgang til Roma kan være aktuelt dersom man har Champions League-fotball å tilby. Trolig blir Sirigu værende i Frankrike.