Lørdagsgodt

Merkedag
28/3 er en dato alle Romanisti har i hjertet. I dag er det 22 år siden il Bimbo d’Oro debuterte på Stadio Mario Rigamonti mot Brescia. Er Pupone kom inn for Ruggiero Rizzitelli da stadionuret viste 88 minutter. Da sto det allerede 2-0 til gjestene, etter Siniša Mihajlović og Claudio Caniggia hadde satt hver sin kasse før halvtimen var spilt. For moro skyld, kan vi ta med at på motsatt banehalvdel kunne Brescia skilte med Italia 90- heltene Gheorghe Hagi og Florin Răducioiu. Og ikke nok med det! Dette var Giallorossis siste (!!) seier denne sesongen. Resten av sesongen skulle gi  Roma fattige sju poeng på ni kamper.

22 sesonger med Totti!

22 sesonger med Totti!

Etter innhoppet til Totti, har karriæren hans ledet ham til legendestatus, UEFAs gullstøvel og ett verdemsmesterskap!

Overgangsrykter
Inters sisteskanse, slovenske Samir Handanović, skal, i følge calciomercato.it, være i samtaler med Roma. Målvaktens kontrakt går ut i 2016, og partene har ikke blitt enige om en forlengelse. Spilleren skal ha bedt om en økning fra €2,2M i året til €3M, men Roberto Mancini har lyst å bruke penger på andre ting. Det ryktes at Mattia Destro (hvis ikke har imponert Inzaghi) skal være med på å gjøre overgangen noen euro billigere for Roma. Overgangen går på glødende kull, i og med at Mancini ønsker seg Petr Cech gratis.

Skal vi retrodusere Luiz Adriano? Vi må nok det. Den noe påtatte krisen i Roma mangler ikke syndebukker, og Seydou Doumbia og Walter Sabatini har blitt utpekt som hovedmennene i nok en Scudetto-løs sesong. Derfor meldes det at Luiz Adriano fremdeles skal være på vei til Hovedstaden. Hvorvidt ivorianeren og Gervinhos landslagskollega forblir i klubbem etter sommeren, er høyst uvisst.

Det snakkes om fem forsterkninger til sommeren, og vi har allerede to navn på blokken. De siste tre skal vise seg og være James Milner, som er på utgående kontrakt, Torinos høyre back Bruno Peres, som vi stiftet bekjentskap med i jaunar, og Adriano (bare Adriano), som til daglig er å finne på Ciutat Esportiva Joan Gamper. Da sommeren nærmer seg, dukker nok flere kjente og kjære navn opp, samt noen flere spillere hvis går tomme for kontrakt. En av disse kan være Jérémy Toulalan.

Landslagspause
Mens norske fotballeksperter kjører sin egen 50 shades of Ødegaard i dag, kan vi heller konsentrere oss om hvilke ulver som er på landslagsoppdrag denne (kjedelige) pausen. Det dreier seg om hele 14 spillere;

Alessandro Florenzi er tatt ut til Italias kamper mot Bulgaria i EM kvalliken, og til privatlandskampen mot England. Daniele De Rossi fikk ikke telefon fra Antonio Conte denne gang, og må vente på sin 101. kamp for Azzuri.

Romas greske forsvarstrio, Holebas, Manolas og Torosidis, er tatt ut hellenerens kamp mot Ungarn søndag.

Elfenbenskysten skal ta imot Angola og Guinea til privatlandskamper hjemme i Abidjan, og gjør ikke dette uten Gervinho og Doumbia.

Radja Nainggolan kan få sin niende opptreden i den belgiske landslagsdrakten da Kypros og Israel skal overmannes i gruppe B i EM-kvalliken.

Miralem Pjanić og Bosnia har mye å rette på da de skal ut i to bortekamper i kvalifiseringen mot Andorra og Østerrike.

Adem Ljajić har fortjent plass i Serbias landslagstropp, og skal bryne seg på Portugal på Estadio da Luz søndag.

Salih Uçan skal bli med Tyrkias U21 lag til Istanbul, hvor de tar i mot Danmark U21 og Bosnia U21.

De siste spillerne som skal ut på tur er kvartetten Calabresi, Capradossi, Pellegrini og Verde. De skal til Østerrike og spille tre kamper i en U19 turnering. Kroatia, Skottland og vertsnasjonen står på terminlisten deres.

 

Til slutt må vi ta med at Andreas Alvaro Nygård blir 30 år i dag, og feirer nok i en slitt, men nydelig, Totti-drakt! Daje, Andreas!!

Forza Roma