Landskamper og spekulasjoner

Landskamphelgen
Italia måtte ta til takke med poengdeling i Sofia mot et hardt-kjempende hjemmelag. 2-2 i pøsregn etter Bulgaria har byttet landslags-sjef, er neppe den beste forutsetningen. I tillegg hadde hjemmelaget en meget god Ivelin Popov. Italia måtte klare seg uten Florenzi, som pådro seg en skade under samlingen.

I U-19 turneringen som pågår i Østerrike, har Italia allerede fått to kamper under beltet. Først ut mot Kroratia, utlignet ungdommene ledelsen to ganger, slik kampen endte 2-2. Capradossi, Calabresi og Pellegrini spilte hele kampen, mens Verde ble bytte ut da det gjensto ett kvarter. I sin andre kamp, ble det nok en uavgjort, denne gang målløs. Også her spilte trioen Caoradossi, Calabresi og Pelligrini hele kampen, mens Verde kun fikk 65 minutter. Siste kamp ut for Azzurini (piú?) er vertsnasjon Østerrike i morgen. Vertslandet har slått Kroatia og tapt mot Skottland.

Men det var ikke bare italienere i aksjon for sine landslag i helgen.

Det greske landslaget reiste til Budapest, men i stedet for å ha med seg alle tre grekerne våre, ble Holebas hjemme, til tross for en beskjed om det motsatte på lørdag. Torosidis var kaptein og midtstopper, og paret opp med Kostas Manolas. Ungarn og Hellas delte poengene uten at noen av crop_7595572lagene klarte å score mål.

I Belgia tok Nainggolan imot Kypros, men hverken ham eller lagkameratene hans viste seg fra sin mest gjestfrie side, og sendte kypriotene hjem med 0-5 i bagasjen. Ninja snappet opp en feilpasning, og slo mot innbytter Michy Batshuayi, som fastsatte sluttresultatet. Dette var Radjas niende landskamp.

Miralem Pjanić hadde på seg trøye nr. 10, og fikk endelig en opptur med sitt Bosnia. Midtbanestrategen var vitne til at Edin Džeko satte inn hele 3 fulltreffere!

I Portugal fikk Adem Ljajić spille 85 minutter, der hans Serbia tapte 2-1 foran 58430 tilskuere på Estádio da Luz i Lisboa.

Hjemme i Elfenbenskysten måtte Gervinho forlate banene etter 39 minutter, og det rapporteres om en lårskade. Omfanget vil ikke være 100% før spilleren kommer til Roma i morgen. Gervionhos landslagskollega fikk ikke spille så mye denne samlingen. I følge rapportene skal Rudi Garcia ha overtalt Hervé Renard til å sende Seydou Doumbia hjem til Roma igjen, i et forsøk på å gjenantenne spissens fitness og, subsekvent, karrieren hans i Roma. Gulrød presse er ikke særlig imøtekommende med Sabatinis forsterkning i vinter, og vi får håpe for alles del at Garcias tanke bak det hele, gir søte frukter.

 

Umettelige spekulasjoner
Vi kommer ikke utenom overgangs-spekulasjoner denne gang heller.
Som vanlig er det kjente navn vi får høre om, med ett og annet unntak.

photo-1280845354542-1-0

 I tillegg til Milner, Bruno Peres, Luiz Adriano, Samir Handanović og Adriano, er flere navn i omløp. De to nyeste ervervingene på ønskelisten er Rio Mavuba, som er på utgående kontrakt i Garcias gamleklubb, samt et tidligere bekjentskap i Gregory van der Wiel.

Sistnevnte har ikke fått forlengelse av kontrakten sin i Paris, og hans agent, Mino Raiola, har gitt klart uttrykk for at det er stor interesse for spilleren i England, Spania, Tyskland og Italia. Forrige gange Roma var på jakt etter van der Wiel, var ett av ankepunktene hollenderens personlighet. Om dette kun var et rykte, er uvisst, men det er kanskje en årsak til at Paris St. Germain ikke ønsker å forlenge med backen.

Brasils landslagssjef, Dunga, har uttalt seg om Fiorentinas sisteskanse Neto. Den tidligere verdensmesteren sier at keeperen har vist bra karakter med tanke på all støyen rundt kontraktsforhandlingene, og er i tvil om keeperens ryktede enighet om overgang til Juventus.
Dunga kunne fortelle at en (forhåldsvis) ung keeper trenger spilletid, og mener i så måte at det å utfordre Buffon slett ikke er den enkleste oppgaven i verden. Han legger også til at Buffon erWCENTER 0WIBBESMGI  -  ( Nazareno Bartoletti - Sabatini.jpg )DIRETTORE SPORTIVO fremdeles sulten, og kommer ikke til å ta til takke med en benketilværelse i Fiat-byen.

Kanskje det fremdeles er håp for Roma i denne saken..?

 

Det skal bli godt å komme i gang med seriespillet i gjen, og på lørdag er vi i gang igjen. Da er det Napoli som står for tur på Olimpico, og hvilken dessert det blir!

 

Forza Roma!