Foran Roma-Napoli

Den 1. november 2014. Roma gjestet Napoli, og var heldige som slapp unna med 0-2 i sekken. For mange var dette oppgjøret hvor vi for første gang fikk se det Roma-laget som vi har sett så mange ganger siden: planløst, tannløst, uinspirert og til tider rett og slett ganske kjedelig. Mon tro om kampen i morgen formiddag kan være et katalysator for det motsatte? Som mange Roma-supportere er undertegnede en evig forsiktig optimist.

Kampen i november var for øvrig Romas tredje strake tap mot partenopei i alle konkurranser, med en fasit på hele 0-6 i målforskjell. Men alt er ikke bekmørkt. Alle disse tre kampene ble spilt i Napoli, og det har har gått noe bedre for Garcia mot Benitez på hjemmebane i løpet av de to siste sesongene (hvem husker kanskje den meget underholdende cupkampen i fjor vinter som endte 3-2?).

I tillegg er det ikke bare Roma som sliter med å finne formen. Napoli har ikke vunnet siden slutten av februar, og med bare ett poeng ned til Fiorentina risikerer de faktisk å havne utenfor plasseringene som gir europeisk fotball neste sesong overhodet. Begge lag trenger dermed sårt en seier.

For Rudi Garcia er skadeproblemene alltid en faktor, og landslagspausen har ikke hjulpet nevneverdig. I tillegg til de selvskrevne Castan og Strootman, er også Maicon, Gervinho, Keita og Ucan på skadelisten, samtidig som at Totti er høyst tvilsom. Til gjengjeld er Federico Balzaretti tilbake etter sitt skademareritt og sitter på benken. Han spilte kamp for Primavera fredag. Mange ulike startoppstillinger verserer i diverse medier i forkant av helgen, spesielt i angrep, men noe tilnærmet dette vil vi sannsynligvis få se:

Roma, 4-3-3: De Sanctis; Holebas, Manolas, Mapou, Torosidis/Florenzi; De Rossi, Nainggolan, Pjanic; Ljajic, Doumbia, Iturbe/Ibarbo/Florenzi

Benitez, på sin side, har en nærmest skadefri tropp å velge fra, med unntak av Mich. I tillegg er Inler ute med suspensjon, og trolig vil startelleveren se slik ut:

Napoli, 4-2-3-1: Andujar; Ghoulam, Koulibaly, Albiol, Maggio; Gargano, David Lopez; Mertens, Gabbiadini, Callejon; Higuain

 

NB! Merk at kampstart er kl 1230, sendingen begynner fem minutter før pa CMore Fotball.