Bråstopp i semifinalen

Chelseas juniorer hadde før møtet med Roma i semifinalen feid igjennom UEFA Youth League på imponerende vis og det var tydelig at Alberto De Rossi hadde respekt for de blå fra London. Roma la seg dypt i banen i første omgang og lot engelskmennene ha ballen i store deler av de første 45. Det gikk stort sett greit, men venstreback Silvio Anocic hadde definitivt sitt å stri med mot Chelsea-kaptein Isaiah Brown. Gabriele Marchegiani ble testet ved flere anledninger, men de fleste avslutningene kom fra litt langt hold til å true sisteskansen.

Nevnte Marchegiani var også bortpå en Chelsea-angriper etter 34 minutter, men den spanske dommer syntes situasjonen ble gjort vel mye ut av og valgte å ikke blåse. Ved én anledning var Roma farlig frempå da kaptein Lorenzo Pellegrini lekkert dro av et par mann, men skuddet fra 17-18 meter gikk til side for mål. Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 0-0 i Nyon.

Ved pause gjorde De Rossi ett bytte. Ut gikk spiss Toni Sanabria, inn kom Tomas Vestenicky.

Dessverre tok det bare minuttet før i andre omgang før Chelsea to ledelsen. Nevnte Brown kom seg fri langs høyresiden og fikk slått ut til Colkett. Skuddet er ikke all verden, men endrer retning i Roma-forsvaret og setter Marchegiani. 1-0 til Chelsea.

Dermed gikk Roma fullstendig opp i liminga. En lang ball havner bak Roma-forsvaret og Arturo Calabresi blir enkelt skubbet bort av Solanke. Marchegiani kommer ut for å avverge, men bommer grovt og turneringens toppscorer scorer enkelt. 2-0 til Chelsea etter 49 minutter.

Og mer skulle det bli. Et innlegg fra venstre blir headet mot mål av Colkett. En svak inngripen fra Marchegiani sørger for at ballen havner i beina på Solanke som nok en gang har en behagelig oppgave foran mål. 3-0 til Chelsea.

Roma fikk en mulighet til å redusere etter 65 minutter da Pellegrini ble felt rett utenfor Chelseas sekstenmeter. Frisparket fra Daniele Verde var hardt, men forholdsvis rett på keeper som fikk slått til corner. I det hele tatt var dette en periode der Roma var betydelig mer med i kampen, ettersom Chelsea var forholdsvis komfortable med sin solide ledelse.

4-0 kom etter 82 minutter da innbytter Abraham scoret på lekkert vis.

Dermed ble det en soleklar og solid exit for primaveraguttene. De kan allikevel se tilbake på turneringen med noen gode minner etter å ha avansert fra en tøff gruppe, før de sendte ut Ajax og Manchester City før det ble bråstopp mot Chelsea.