Andreplassen glipper i Torino

Vel, la oss være ærlig. Et Lazio som sto med sju strake seire ville aldri finne på å tape hjemme mot et Empoli som ikke har mer å spille for denne sesongen, dermed var det opp til Roma å ta tre poeng fra Torino i dag og holde unna Romas andreklubb. Rudi Garcias menn viste seg å ikke være oppgaven verdig.

Ulvene fra hovedstaden har ikke tapt borte mot Torino siden sesongen 1990/91, men det var denne kampen som stoppet Romas seiersrekke i fjor. Totti var tilbake fra skade, men måtte innfinne seg på benken til fordel for Victor Ibarbo. Ellers var det ingen store overraskelser, med Gervinho, Keita, Strootman og Maicon skadet og Torosidis suspendert.

Det ble en rolig start på kampen, hvor Roma stort sett dominerte ballbesittelse uten å komme til sjanser. Florenzi fyrte over og Iturbe sneiet stolpen med et langskudd før Torino-kaptein Kamil Glik brasset en corner like over tverrliggeren. Roma holdt presset oppe til pause, og det var så vidt Granata-forsvaret fikk klarert før Ibarbo møtte en pasning på bakerste stolpe.

Etter pausen fikk Roma muligheten de trengte, når De Rossi ble felt i Torino-feltet. Alessandro Florenzi ser ut til å ha overtatt som straffeskytter etter et par misser for mye av Ljajic, og ekspederte straffen sikkert nede i venstre hjørne.

Alessandro fikk knappe to minutter i paradis før Maxi Lopez ødela alt ved å bli byttet inn for Martinez, og Torino utlignet på diskutabelt vis. Krysset ballen dødlinja før Bruno Peres fikk pisket den inn i feltet og Vives flikket den videre til Lopez, som enkelt kunne sette inn 1-1? Kanskje, kanskje ikke. Assistentdommeren var uansett av den oppfatning av ballen var inne, så lagene var like langt.

Det viste seg å være langt nok for Torino, som nå konsentrerte seg om å tette igjen bak. Roma fosset fremover, og etter at Pjanic fikk ballen i mål og dommer Irrati annullerte for offside smalt Florenzi ballen i stolpen fra kloss hold. Nainggolan og Doumbia hadde begge muligheter til å avgjøre kampen, men som vi har sett så altfor mange ganger tidligere holdt det ikke. Kampen endte 1-1, og Lazio går dermed forbi Roma på tabellen.

Neste helg vil bli avgjørende for sesonginnspurten. Undertegnede har ingen tro på at Lazio slår Juventus på bortebane, og Romas hjemmekamp mot Atalanta er en perfekt mulighet til å ta tilbake andreplassen (Curva Sud er stengt, men det er kanskje like greit). Så får vi se om Rudi Garcia klarer å forberede troppene sine tilstrekkelig i løpet av uka. Denne gangen holdt det nemlig ikke, og Romas 12. uavgjorte for sesongen er, dessverre, et faktum.